• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 24 °C

Girne Üniversitesi, Binali Yıldırım’a Fahri Doktora ünvanı verdi

Girne Üniversitesi tarafından Türk ve KKTC denizciliği ile havacılığına yaptığı katkı ve hizmetler nedeniyle AKP Milletvekili eski Başbakan Binali Fahri Doktora takdim töreninin ardından, Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş.
Girne Üniversitesi, Binali Yıldırım’a Fahri Doktora ünvanı verdi

Girne Üniversitesi tarafından Türk ve KKTC denizciliği ile havacılığına yaptığı katkı ve hizmetler nedeniyle AKP Milletvekili eski Başbakan Binali Fahri Doktora takdim töreninin ardından, Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Simülasyon Sistemi açılışı da Başbakan Ersin tatar ve TC eski başbakanlı ve meclis başkanlarından Binali Yıldırım tarafından açıldı.

Fahri Doktora Takdim töreninde ilk konuşmayı yapan Girne Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor İlkay Salihoğlu,2014 yılında kurulan üniversitenin, 5 yılda gelişerek, 13 fakülte, 1 yüksek okul, 3 lisans üstü enstitüsü,4 meslek yüksek okulu ,3 araştırma merkezi ve toplam 57 programıyla eğitime devam ettiğini ifade etti.

Binali Yıldırım’ın, Türkiye ve KKTC denizcilik ve havacılığı yanında, üniversitedeki bu bölümlerin gelişmesine de önemli katkı yaptığını kaydeden Profesör Doktor Salihoğlu, Binali Yıldırım’a FAhri Doktora ünvanı vermekten onur duyduklarını ifade etti.

Başbakan Ersin Tatar ise konuşmasında,dünyanın dört bir yanından, gelen ve burada bu güzle şartlarda eğitim alan öğrencilerin gelecekteki yaşamlarında başarılı olacağına inanç belirterek, ülkede gençlere bu şartlarda eğitim olanağı sunan üniversitelerin hayata geçmesine katkı sağlayan Suat Günsel ve ailesini kutladı.

Ülke gençlerinin, kendilerini, bu coğrafyada yaşanan gelişmelere uygun bir şekilde geliştirerek geleceğe hazırlamasının önemine değinen Tatar, “Doğu Akdeniz son yıllarda dünyadaki en önemli bölgelerden biri oldu. Doğu Akdeniz’deki hak mücadelesi, petrol, doğalgaz, hidrokarbon zenginlikleri açısından daha önemli hale gelmesi, Türkiye’nin KKTC ile birlikte mavi vatan dediğimiz hak çıkar mücadelesinin önemi, ve sizlerin aldığı eğitimle geleceğe yönelik çalışmalar, Türk Milletinin başarısının teminatı olacaktır”diye konuştu..

Binali Yıldırım’ın, ulaştırma bakanlığı, başbakanlık ve meclis başkanlığı döneminde, KKTC’nin teknolojiden internet ve ulaşıma her alanda altyapısının gelişmesi,Türkiye’den KKTC’ye bu yönde kaynak aktarılması konusunda çaba sarfettiğini anımsatan Tatar, KKTC’nin bu günlere gelmesinde Binali Yıldırım’ın büyük katkısı olduğunu vurgulayarak ,Yıldırım’a teşekkür etti.Fahri Doktora takdim töreninde daha sonra, Binali Yıldırım’ın özgeçmişi ve Girne Üniveritesi’nin Fahri Doktora ünvanı kararı okundu.

Girne Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor İlkay Salihoğlu, YDÜ Mütevelli heyeti Başkanı Profesör Doktor İrfan Günsel ve Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Yardımcı Doçent Doktor Cemre Günsel Haskasap tarafından Binali Yıldırım’a, Fahri Doktora payesi takdim edildi.

Binali Yıldırım ise, Osmanlı İmparatorluğunun,adayı fethetmesinden, Barış Harekatına kadar geçen sürece ve Kıbrıs Türk Halkının milli mücadelesine değinerek, KKTC’ye ulaşmanın hiç de kolay olmadığını ve gençlerin mutlaka geçmişini çok iyi bilmesi gerektiğini vurguladı.Adaya güvenlik ve sükunetin, barış harekatıyla geldiğini dile getiren Yıldırım, KKTC’nin anavatan Türkiye’nin desteğiyle ilelebet yaşayacağını ifade etti.

Süregelen müzakerelerde Kıbrıslı Türklerinin, lehine bir sonuca ulaşılamadığını dile getiren Binali Yıldırım, Kıbrıslı Türklerin, zenginlik getirecek bir çözüme değil, egemenlik ve özgürlük getirecek bir çözüme ihtiyacı olduğunu vurguladı.Yıldırım, adaya gerçek anlamda bir çözüm gelmesinin, herkesin, iki eşit kurucu devletin varlığını artık kabul etmesiyle mümkün olabileceğini dile getirdi.

Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelere değinerek, bu gelişmelerden sonra, dış güçlerin, Türkiye Cumhuriyetini Anadolu topraklarına hapsetmeye çalıştığını söyleyen Binali Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’nin, tarihi ve coğrafyasından gelen tüm haklarını sonuna kadar koruyacak ve savunacak siyasi, sağlam iradeye sahip oluğunu vurguladı.

KKTC’nin, 140 ülkeden 103 bini aşkın öğrencinin eğitim aldığı bir üniversite ülkesi olduğunu, her bir mezunun KKTC’nin fahri elçileri olduğunu vurgulayan Yıldırım, KKTC konusundaki tanınmışlık ve tanınmamışlık tartışmalarının yersiz olduğunu söyledi.

Fahri Doktora Üvanı takdimi töreninin ardından Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçuş Simülatörü’nün açılışı da Binali Yıldırım tarafından yapıldı.Açılışın ardından Girne Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi ve Uçuş Simülasyon Eğitim Cihazı Direktörü Hüray Ahmet Yılmaz eşliğinde TBMM eski Meclis Başkanı, Başbakanı ve AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım ile Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat İrfan Günsel bir uçuş denemesi yaptı.

DB/

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.