• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Girişimci çiftin kurduğu "Çilek Park"ta müşteri çileği dalından topluyor

Eskişehir'de girişimci çift, bahçe kurma hayaliyle çıktıkları yolda kendi imkanlarıyla 15 dönüm arazide 80 bin fidelik "Çilek Park" kurdu.
Girişimci çiftin kurduğu "Çilek Park"ta müşteri çileği dalından topluyor

Eskişehir'de yaşayan ve yıllardır bir bahçelerinin olması hayalini kuran girişimci çift, 15 dönüm arazide oluşturdukları "Çilek Park"ta hem hayallerini gerçekleştirdi hem de müşterilerine dalından meyve toplama imkanı sundu.

Eskişehir-Kütahya karayolunun 29. kilometresinde bulunan işletmedeki makas ve hasır sepetleri alarak dalından çilek toplayan müşteriler, yediklerinin değil topladıklarının parasını ödüyor.

Sabah erken saatlerden itibaren bahçeye gelen müşteriler, organik yumurta ve şefin özel üretimi çilekli gözlemeyle kahvaltılarını yaptıktan sonra satın alacakları çilekleri toplamaya başlıyor.

İşletmenin sahibi Tahir Turhan, boş arazide eşi Mukadder Turhan ile kurdukları bahçede hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Turhan, 2017 yılında kurduğu sistemin bu yıl itibarıyla meyvelerini verdiğini belirterek, "Ziraat mühendisi değilim. İşimiz bu değil. Fakat eşimle yeşili ve doğayı çok seviyorduk. Eşim ısrarla bir bahçemizin olmasını istiyordu. Bahçe yapalım derken bir baktık ki buralara gelmişiz" dedi.

"Doların yükselmesi beni ilgilendirmiyor"

Girişimcilikte öncelikli kuralın cesaret olduğunu söyleyen Turhan, şunları anlattı:

"Devlet zamanı geldiğinde geliştiğini fark ettiği bir işletmeye zaten gerekli desteği veriyor inancıyla başladık biz. Her şeyi devletten beklememek lazım. Bir çaba göstermek lazım öncelikle. İnsanlarımız hiçbir şey yapmadan devletten destek bekliyor bazen. Bu yanlış bir felsefe. Bakın işte yaptık ve oluyor. Çok şükür. İnsanlar sevdi, gördüklerini tanıdıklarıyla paylaştı ve büyüyoruz. Bazen çocukların burada gezerken 'çilek ağaçları nerede?' diye sorduklarını duyuyorum. Çileğin ağaçta yetişmediğini çocuklara göstermek, onları doğa ile buluşturmak bile bir görev. Biz bunu yaptığımız için çok mutluyuz. Bazen gelip 'Tahir Bey çilek fiyatları nedir, yükseldi mi?' diye soruyorlar. Diyorum ki, ben piyasa fiyatlarını bilmiyorum. Hallerde satılan çilek fiyatından haberim yok. Bugün bu fiyata yarın başka bir fiyata diye bir satış politikamız yok. Doların yükselmesi beni ilgilendirmiyor. Benim fiyatım bu diyorum. Müşterilerimin de bir şikayeti yok çok şükür. Krizi fırsata çevirmek yerine doğru ve dürüst iş yapmak lazım."

İşletme sahibinin eşi Mukadder Turhan da gördükleri ilgiden memnun olduklarını anlatarak, "Bahçe kurmaya karar verdiğimizde ilk hayalim kiraz üzerineydi. Kirazla başlayan hayalimiz çilekle devam ediyor. Başladığımız işe halkın ilgisini gördükçe daha çok inandık. Doğa özlemimizi aslında vatandaşlar da çekiyormuş. Daha da gelişeceğimize inanıyorum" dedi.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.