• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

Gıda yardımları Başbakanlık tarafından koordine edilecek

Ülkedeki gıda yardımları, Başbakanlık tarafından koordine edilecek.
Gıda yardımları Başbakanlık tarafından koordine edilecek

Ülkedeki gıda yardımları, Başbakanlık tarafından koordine edilecek.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi, gıda yardımlarının merkezi olarak koordine edilip denetlenmesi için yeni bir Koordinasyon Merkezi oluşturdu. Yeni oluşturulan Gıda Yardım Koordinasyon Merkezi, yardıma muhtaç kişilerin gıdasız bırakılmaması amacıyla çalışmalarına başladı.

​Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Koronavirüs salgın tehlikesinin başlaması ile birlikte ortaya çıkan gıda sorunu, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AADY) tarafından merkezi olarak ele alınıyor.AADY tarafından oluşturulan Gıda Yardım Koordinasyon Merkezi, yoksul ve yardıma muhtaç ailelerin gıdasız kalmaması amacıyla çalışacak. Böylece, salgın tehlikesinin ortaya çıkmasından bu yana başta belediyeler, Vakıflar İdaresi ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay olmak üzere çeşitli kuruluşlar ve hayırsever yurttaşlar tarafından sürdürülen çabalar daha etkili olarak devam ettirilecek.

Başkanlığını Başbakanlık Müsteşarı Suat Yeldener’in yürüttüğü Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi tarafından oluşturulan Gıda Yardımı Koordinasyon Merkezi’nde, İçişleri Bakanlığı temsilcisi, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı temsilcisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi, Merkez Kaymakamı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı temsilcisi, Belediyeler Birliği temsilcisi, Vakıflar İdaresi temsilcisi ve Kızılay temsilcisi görev yapıyor. Merkeze, AADY Komitesi Başkanı başkanlık yapacak.

Merkezin ilçelerdeki faaliyetleri, her ilçe için Kaymakam Başkanlığında İlçe Kriz Yönetim Merkezi tarafından koordine edilip yürütülecek. Bu amaçla altı ilçede de “İlçe Kriz Yönetim Merkezleri” oluşturulacak. İlçe Kriz Yönetim Merkezleri ile koordineli çalışarak gıda ihtiyacı olan kişi ve aileleri belirleyecek olan Koordinasyon Merkezi, gıda ihtiyacı olan ailelere gıda paketlerinin İlçe Kriz Yönetim Merkezi tarafından dağıtımını organize edecek.

Gıda Yardımı Koordinasyon Merkezi, gıda yardımı taleplerini muhtarlıklar, belediyeler, kaymakamlıklar, Sosyal Hizmetler Dairesi, Vakıflar İdaresi ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay aracılığı ile toplayacak. Talep başvuruları, telefonla, Başbakanlığın resmi web sayfasından doldurulacak form veya Kızılay Derneği resmî web sayfası, telefon ve çağrı merkezlerine yapılabilecek.

Alınacak gıda talepleri, başvuru sahiplerinin gelir durumu beyanı, işsizlik durumu, aile nüfusu ve ailede dezavantajlı birey olup olmadığı kriterleri ile değerlendirilecek.Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Derneği ve Vakıflar İdaresi tarafından hazırlanacak gıda paketleri, Gıda Yardım Koordinasyon Merkezinin talimatı ile İlçe Kriz Yönetim Merkezi koordinesinde dağıtılacak.

Gıda yardımlarının dağıtımı ile ilgili işlemler, İlçe Kriz Yönetimi Merkezi tarafından Gıda Yardım Koordinasyon Merkezi’ne bildirilecek ve kayıt altına alınacak.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.