• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 24 °C

Gezici'den ÇARPICI 'Belediyeler Anketi!'

Gezici Araştırma Merkezi tarafından belediyeler ile ilgili değerlendirme anketi yapıldı
Gezici'den ÇARPICI 'Belediyeler Anketi!'

Belediyeler ile ilgili değerlendirme

Gezici Araştırma Merkezi tarafından, KKTC genelinde sosyal, ekonomik, politik konular ile ilgili seçmenin algısını belirlemek üzere 13, 14 ve15 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Anket çalışmasında elde edilen bulguların büyük kısmı daha önce düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna sunulmuştu.

Söz konusu anket çalışmasında, aynı zamanda Belediyelerdeki durumla ilgili de veri toplanmıştı. Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, İlçe merkezlerindeki belediyeler incelendiğinde, Lefkoşa ve Güzelyurt belediyelerinin diğer ilçe merkezi belediyelerine oranla daha başarılı olarak halk tarafından değerlendirildiği görülmektedir.

Araştırmaya Katılan Halkın önceki belediye başkanlarına kıyasla Şuan ki Belediye Başkanı’nın Başarısı Hakkındaki Görüşü ile Yaşadığı İlçe Arasındaki İlişki incelendiğinde aşağıdaki tablo ortaya çıkmaktadır.

 

BAŞARI DURUMU

YAŞADIĞI İLÇE

Şuan ki Belediye Başkanı Daha Başarılı

Önceki Belediye Başkanları ile Aynı Düzeyde Başarılı

Şuan ki Belediye Başkanı Öncekilerden Daha Başarısız

Fikir Yok

Toplam

GİRNE

31,30

34,2

19,7

14,8

100

GAZİMAGUSA

29,40

35,6

25,0

10,0

100

LEFKOŞA

66,40

19,2

9,2

5,2

100

İSKELE

26,8

29,4

29,7

14,2

100

GÜZELYURT

67,7

23,0

0,9

8,4

100

LEFKE

42,7

27,1

21,2

9,0

100

Araştırmaya Katılan KKTC Halkı’nın oy kullandığı ilçe merkezi belediyelerinde, yapılacak Belediye Başkanlığı Seçiminde Kimleri Aday Olarak Görmek İstediğine İlişkin sorulan soruya verilen cevaplar incelendiğinde, her ilçe merkezi belediyesinde bazı isimlerin öne çıktığı görülmektedir. Buna göre; aşağıda her belediye için öne çıkan isimler yer almaktadır.

Lefkoşa Belediyesi

Lefkoşa’da TDP’li mevcut Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın halk desteği oldukça yüksek. Lefkoşalılar, Lefkoşanın öne çıkan sorunlarına rağmen Mehmet Harmancı’ya seçimde aldığı oyun çok üzerinde güven gösteriyor. Lefkoşa’da Mehmet Harmancı’nın dışında aday olarak görülmek istenen diğer isimler arasında öne çıkan ise, Kemal Deniz Dana, Kadri Fellahoğlu ile Cemal Bulutoğulları.

Gazimağusa Belediyesi

Gazimağusa’da İsmail Arter’e güven, seçildiği oyun neredeyse yarısına düşmüş durumda. Gazimağusa’da mevcut belediye başkanı İsmail Arter’in dışında aday olarak öne çıkan diğer isimler ise Oktay Kayalp, Ercan Hoşkara, Oğuzhan Hasipoğlu, ve Güneş Güneşoğlu

 

Girne Belediyesi

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü beklenen halk desteğine ulaşamamış görünüyor. Halk bir önceki Belediye Başkanı Sümer Aygın ve Milletvekili Zeki Çeler Girne Belediye başkan adayı olarak görmek istiyor.

 

İskele Belediyesi

İskele’de mevcut Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’ndan halk beklediğini bulamamış durumda. İskele halkı Halil İbrahim Orun, Nazım Çavuşoğlu, Sermet Nereli ve Erkut Yılmabaşar isimlerini de aday olarak görmek istiyor.

 

Güzelyurt Belediyesi

Güzelyurt’da Mevcut UBP’li Belediye başkanı Mahmut Özçınar’a güven endeksi oldukça yüksek. Bu durum halkın Özçınar’ın faaliyetlerinden oldukça memnun olduğunu göstermektedir. Buna rağmen halk Belediye seçimlerinde diğer adaylara da şans vermek istiyor. Güzelyurt Belediye Başkanlığı adaylığı için Osman Bican, Reşat Kansoy ile Ali Pilli isimleri de ön plana çıkıyor.

 

Lefke Belediyesi

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın güven endeksi kritik durumda. Eski Başkan Mehmet Zafer’i aday olarak görmek isteyenlerin de sayısı azımsanmayacak oranda. Lefke’de ismi geçen diğer aday ise Hüseyin Yalçın Öztoprak.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.