• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • Lefkoşa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 25 °C
  • İskele 25 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • Lefke 24 °C

Geleceğe İlham Ver 2020 staj programına başvuru süreci tamamlandı

“Geleceğe İlham Ver: Genç Girişimciliği ve İnovasyon” projesinin 2020 ödenekli staj programı başvuru süreci tamamlandı.
Geleceğe İlham Ver 2020 staj programına başvuru süreci tamamlandı

Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği ve PeacePlayers-Kıbrıs’ın ortaklaşa yürüttüğü Avrupa Birliği finansmanlı “Geleceğe İlham Ver: Genç Girişimciliği ve İnovasyon” projesinin 2020 ödenekli staj programı başvuru süreci tamamlandı.

Yoğun ilgi gören staj programına bu yıl 2019’dan daha fazla başvuru yapıldı. Başvurular önce proje ekibi tarafından değerlendirilecek ve ardından kurumlar kendi bünyelerinde staj yapmak için başvurmuş olan stajyer adayları arasından nihai değerlendirmeyi yapacak. 

“Geleceğe İlham Ver Projesi” kapsamında seçilen tüm stajyerler çalışmaya başlamadan önce proje tarafından belirlenen zorunlu eğitimlere katılacak. Her eğitim günü, iş günü olarak değerlendirilecek ve günlük cep harçlığı verilecek.

Proje kapsamında 2019 yılında 27 genç, 22 farklı kurumda staj yaparak bir yandan profesyonel hayat ile ilgili deneyim kazanırken, öte yandan katılan kurumlar da kendileri ve ülkemiz için iş tecrübesi yarattılar. Bu yılki program kapsamında katılımcılar 19 farklı kurumda, grafik tasarımdan makine mühendisliğine, 42 farklı pozisyona başvuru yaptılar. 

Proje ekibi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl geçtiğimiz yıldan daha da yüksek başvuru ile staj başvuru dönemini kapattık. Destek verip katkı koyan tüm şirket ve kurumlara ve ayrıca başvuru yapan gençlerimize teşekkür ederiz. Bu yıl tüm dünyayla birlikte yaşadığımız Covid-19 pandemi süreci, projemizin yapısını bir miktar değişmemize yol açmış olsa da, sürdürülmesinde aksamalara neden olmadı. Staj dönemimiz Temmuz ayında başlayacak ve staj programımız bu yıl aktif stajın yanısıra online staj imkanlarını da içerecek. Pandemi sürecine ilişkin kurumlarımız gerekli önlemleri aldılar. Şimdi sırada, uygulamayı başarıyla tamamlayıp gençlerin deneyim kazanarak fark yaratması var.” dedi. Proje ekibi, Geleceğe İlham Ver Projesi’nin sadece bir staj programından ibaret olmadığını ve çok daha öte hedeflerinin olduğunu, stajla ilgili varolan yasal eksiklikleri gidermek ve gençlere kariyerlerine başlamadan nitelikli eğitimler verebilmek adına atılacak diğer adımların yakında kamuoyu ile paylaşılacağının altını çizdi. Staj programının başvuru sonuçlarının en geç 15 Haziran 2020’de stajyerlere e-posta ile duyurulmasının planlandığı açıklandı. 

Staj programı ve dijital eğitim platformu ile ilgili tüm bilgilere www.gelecegeilhamver.com/
 ve Geleceğe İlham Ver Facebook ve Instagram sayfalarından ulaşılabilir. 

“Geleceğe İlham Ver: Genç Girişimciliği ve İnovasyon Projesi” Eğitimde Yenilik ve Değişim VII Hibe Programı çerçevesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilmiş olup Kıbrıs Türk Yöneticiler Derneği ve PeacePlayers-Kıbrıs tarafından yürütülmektedir.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.