• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Gazioğlu ‘’Aklımızla dalga geçmeyin’’

KKTF Başkanı Gazioğlu basın açıklaması yaparak, Aklımızla dalga geçmeyin, çocuklarımızın geleceğiyle oynamayın ifadelerini kullandı.
Gazioğlu ‘’Aklımızla dalga geçmeyin’’

KKTF Başkanı Gazioğlu basın açıklaması yaparak, Aklımızla dalga geçmeyin, çocuklarımızın geleceğiyle oynamayın ifadelerini kullandı.

KKTF Başkanı Gazioğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. Açıklanan bütçelerden sonra değişen bütçeler. %70 ile 8,5 milyon açıklanan, ardından 1 milyon daha BTM’ye ek verilen bütçe. %70den fazla artış olmayacak denilerek başından yanlış yapılan, yapılması gereken hak edene hak ettiğini vererek federasyonlar arasındaki acılan makası adaletli kapatacak bir artış düzeni. Fakat %420 artışın yapıldığı bütçe. Olmadı spor dairesi yönetim kurulu!

Federasyon Başkanı olarak 1 yılı, yönetici olarak 3. Yılı doldururken, hükümetlerin sürekli olarak sporda vizyondan bahsettiğini gördüm.

Bu ülkede sporda vizyon mizyon yok, bu ülkede sadece ambargolar arkasına saklanılarak popülizm var. Ambargoyu bize siyasilerimiz uyguluyor.

2019 yılı içerisinde Tenis Federasyonu olarak 100000₺ lik federasyon bütçesi, 40000₺ de yurtdışı temas katkısı aldık. Bu katkıların toplamı 140000₺ yaparken, 2020 yılı bütçemiz 170000₺ oldu. Fakat yurtdışı temas katkısının bu yıl yapılmayacağı söyleniyor. Faaliyetleri 12 ay devam eden, bünyesinde kendi bütçesinden ödediği 2 çalışanı olan (3850×2×12= 92400₺) . Kort bakımı en az futbol saha bakımı kadar masraflı olan, saha bakımları federasyonun ve kulüplerin kendi bütçesinden karşılanan, dünyanın en popüler 5 sporundan birisi olan Tenis, bu ülkede maalesef siyasiler tarafından oy potansiyeli düşük olarak görülüyor ve değer görmeyen sporlar arasında tutuluyor. Futbola açıklanan 8,5 milyon ₺ yanında BTM ligine ek 1 milyon ₺ ve tüm tesislerin bakimi spor dairesi tarafından karşılanıyor. Futbol hep söyledik dünyanın gerçeği, verilsin fakat ona verilirken diğer sporlara da verilecekse verilsin.

Biz 3 yıl boyunca yoğun temaslarda bulunup, sonunda Türkiye milli takım seçmelerine her kategoride 2 sporcumuzu doğrudan katmak için bir protokol imzaladık. Bu da yılda 20 çocuğun Türkiye de sadece 1 haftalık turnuva oynaması demek. Maalesef bu turnuva için spor dairesine yaptığımız 50000₺ lik ek bütçe talebi olumsuz karşılanacak. Aldığımız ilk cevap bu yönde. Ki takdir edersiniz kafile 23 kişi olsa, uçak bileti ve konaklama 50000₺ nin çok üzerinde olur. Bu da demektir ki verdiğimiz 3 yıllık emek çöp olacak.

Bunun yanında Türkiye’nin uluslararası tenis dünyasında çıkışta olduğu bu dönemde, bizim gençlerimiz Türkiye ‘de ciddi başarılar yakalamaya başladı. Türkiye Şampiyonası ve yaz kupalarında elde edilen başarılarımız var. Başarıların artması için daha fazla turnuva oynamak gerekli. Bu bütçe ve imkânlarla bu imkânsız.

Diğer yandan son oynadığı turnuvada uluslararası tenis federasyonu sıralamasında 131 numarada olan tenisçiyi 2 sette eleyen, bu ülkede doğmuş, bu ülkede yetişmiş bir KKTC vatandaşı Eliz Maloney var. Her siyasinin başarılı sporcumuz olarak boy boy foto çektiği fakat katkı yapmadığı Eliz Maloney.

Ailesi kendi imkanlarıyla Eliz için çabalıyor. Fakat devlet desteği olmadan bu serüvende başarı çok zor. İnşallah Eliz e gerekli destek bulunacak, Eliz bu ülkenin gururu olacak, Dünyada ilk yüze girecek, Göğsümüz kabaracak. O gün geldiğinde foto çekmek isteyen eminim çok olacak. Eliz in yerinde olsam bugün destek vermeyenlere ambargoyu ben uygularım.

Federasyonlar arası bütçelerde yıllardır yapılan adaletsiz dağılımdan kaynaklı makas sürekli açılıyor. Bugün ileriye gitmek yerine popülizm yüzünden sürekli verdiğimiz emekler heba edilip geri götürülüyoruz.

2019 yılı içerisinde federasyonumuza 108000₺ ye mal olan, Dünyanın en önemli tenis antrenörlerinden Lluis Bruguera ile yapılan kamp için spor dairesinden onay alan 11000₺ lik katkıyı bile alamazken, 18 milyonluk federasyonlar bütçesinden tenise layık görülen, 30000₺ lik artışı da gerekirse spor dairemize iade edebiliriz. Artış yaptık diye Yeter ki bizimle dalga geçmesinler.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.