• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 26 °C

Elektrikli traktör için ön siparişler alındı

Yerli elektrikli traktörün haziran ayında seri üretimine geçilecek. 20 dakikada şarj olan ve 5 saat çalışabilen traktörler için ön siparişler de alındı.
Elektrikli traktör için ön siparişler alındı

ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol, en büyük boy elektrikli traktörün bütün çalışmalarının bittiğini ve haziranda seri üretime girmeyi planladıklarını belirterek, "Şu an hattımızda 25 traktörümüz hazır bekliyor. Haziranda üreteceğimiz traktörlerle ilgili ön siparişlerimizi aldık, ciddi satışlar yapıldı." dedi.

"Elektrikli Traktör Projesi"nin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin projesi olduğunu söyleyen Yol, sözlerini şöyle sürdürdü;

Projeyi Ziraat Bankası ile ortak yürütüyoruz. Daha önce 2020'nin sonunda seri üretime geçmeyi planlamıştık ancak koronavirüs salgını nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadık. Türkiye'de bahçe, orta ve büyük olmak üzere 3 çeşit traktör kullanılıyor. Bunların kullanım yerlerine uygun elektrikli traktör üretimi yapacağız.

Küçük boylu olanı 130-140 beygir gücünde yapmayı planladık. Bu traktör hem bahçede hem de orta boyluların çalıştıkları yerlerde kullanılabilecek. Bu traktörler yaklaşık 20 dakikada şarj edilebilecek ve 5 saate kadar çalışabilecek.

"Orta boy elektrikli traktör 2022'de seri üretime girecek"

Orta boy traktörler dünyada 105 beygire kadar, bizim yapacaklarımız ise 220 beygir gücünde sisteme sahip olacak.

Orta boy tarla traktörleri en kötü tarla şartlarında 6-7 saat çalışacak şekilde tasarladık. Orta boy tarla traktörümüz 2022'nin ilk aylarında seri üretime gireceği için çalışmalarımız devam ediyor, yüzde 95 bitmiş durumda.

En büyük boy traktörler ise dünyada yaklaşık 130 beygir gücünde. Biz bu traktörü de yaklaşık 320 beygir olarak piyasaya çıkartıyoruz. 1000 beygire kadar da çıkabilecek sistemleri koyacağız. Bu da hem büyük traktörlerin yapmış olduğu işleri yapacak hem de yurt dışında 'Canavarlar' diye adlandırılan traktörlerin de yaptığı bütün işleri yerine getirecek. Bu traktörlerimizin en büyük özelliği sessiz ve kokusuz olması. Hayvancılıkta ses çok önemli, ses arttığı zaman hayvanlar sütten kesiliyor. Bu sessizlik hayvanlar için önem taşıyor.

"Büyük boy traktörde seri üretim haziranda başlayacak"

En büyük traktörümüzün bütün çalışmaları bitmiş durumda, haziran ayı içinde seri üretime girmeyi planlıyoruz. Şu an hattımızda 25 traktör üretilmek için hazır bekliyor. Bu traktör yaklaşık 7 saat çalışabilecek ama bu süreyi artırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Traktör, üzerindeki şarj aletiyle 90 dakikada dolabilecek seviyede. Dışarıya bir ünite koyulduğunda ise bir saatin altında rahatlıkla şarj edilebilecek. Salgın olmasaydı biz seri üretime girmiştik. Tedariklerimizin tamamlanmasında sıkıntılar yaşadık. Tip onay belgesi için evraklarımızın yüzde 85'ini tamamladık. Haziranda üreteceğimiz traktörlerle ilgili ön siparişlerimizi aldık, ciddi satışlar yapıldı. TİGEM traktör alımı yaptı.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.