• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

EHKK Başkanı Kibrit basın açıklamasında bulundu

KKTC Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu (EHKK) Başkanı Günay Kibrit basın açıklamasında bulundu.
EHKK Başkanı Kibrit basın açıklamasında bulundu

KKTC Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu (EHKK) Başkanı Günay Kibrit basın açıklamasında bulundu.

EHKK Başkanı Kibrit’in açıklaması şu şekilde:

‘’Öncelikle 10-16 Mayıs Engelliler Haftası Farkındalık Günlerinin tüm engellilerimizin eşitlikçi ve engelsiz bir yaşama kavuşmaları adına ülke genelinde çalışmalarla geçmesi dileklerimizle hayırlısı olsun deriz.

26 Ekim 2018 tarihinde hizmete açılan ofisi ile göreve başlayan Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu, ülkemizde yaşayan tüm engellilerin engelsiz ve eşitlikçi bir hayata kavuşturulmasını vizyon edinmiştir.

Kurulumuz misyonu gereği tüm kamu kurum ve kuruluşlarının engellilere sağlamış oldukları hizmetlerin koordinasyonu doğrultusunda Kurulun oluşumu tüm bakanlık temsilcileri ile engelli sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşmaktadır.

Kurulumuz kendi çalışmaları yanı sıra oluşturmuş olduğu dokuz ayrı komitede konularında uzman ve deneyimli yaklaşık yüz kişi, tamamen gönüllülük esası ile engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, eşitlikçi ve engelsiz bir yaşam sürdürebilmeleri amacı ile bu güne kadar çalışmıştır.

Bu bağlamda altı aylık görev süremiz boyunca yaptığımız çalışmalar aşağıda olduğu gibidir.

1) Eğitimle ilgili yapılan çalışmalar,

2) Ulaştırma Bakanlığı ile işbirliği içinde

3) Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde yapılan çalışmalarla,

4) Sosyal Sigortalar Yasası’nda değişiklik çalışmalarına katkı sağlayarak Meclisimizden yeni geçen şekliyle engellilerimize yapılan ayrımcılık ve haksızlık ortadan kaldırılmıştır.

5) Kamu-Sen ve Çalışma Bakanlığı ile birlikte Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasası’ndaki değişiklik önerileri çalışılarak, yıllardır kamuda çalışan ortaokul ve lise mezunu engelli vatandaşlarımıza uygulanan barem haksızlığının düzeltilmesi bağlamında değişiklik önergesi hazırlanmış ve Meclis’e gönderilme aşamasına getirilmiştir.

6) Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile görüşerek, nakdi yardım alan ve sosyal hizmetler kıstasları ile ayni ekonomik güce sahip engelli vatandaşlar veya ailelerinin de sosyal hizmetlerden yardım alan vatandaşlarımız gibi düşük fiyattan ödenmesi için girişimler yapılmıştır.

7) Tüm bakanlıklar ziyaret edilerek Bakanlarımız ile istişare içerisinde engelli istihdamının özellikle özel sektörde gerçekleştirilmesi adına adımlar atılmıştır. Çalışma Bakanlığı’nın Yerli İşgücünü Destekleme Tüzüğü kapsamına engellilerimiz de dahil edilerek ve Özel Sektörde istihdam teşvikleri yeniden değerlendirilerek tüm engelli sivil toplum örgütlerinin talepleri doğrultusunda yeniden belirlenmiştir.

Altı ay boyunca gerek Kurulumuzda gerekse komitelerimizde yer alarak zaman ve emeklerini engelli vatandaşlarımıza daha iyi bir yaşam sağlamak için harcayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve bu konuda bizileri motive eden, destekleyen herkese sonsuz teşekkürlerimi iletirim. Umarım Bu kurul bundan sonra da vizyonu ve misyonu doğrultusunda çalışmalarına devam eder ve devletle engellilerimiz arasındaki köprü vazifesini yerine getirir.’’

(BRT/ Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.