• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

Eğitmenler için "Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Sanat Eğitimi" çalıştayı

Eğitmenlere yönelik 3 günlük "Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Sanat Eğitimi" çalıştayı hafta sonu tamamlandı.
Eğitmenler için "Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Sanat Eğitimi" çalıştayı


Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Sivil Toplum Harekette 6. Hibe Programı altında yürüttüğü, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen 'Herkes için Sanat' Projesi kapsamında farklı gruplara yönelik sanat alanında "Eğitmenlerin Eğitimi" faaliyetleri gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Bu bağlamda eğitmenlere yönelik 3 günlük "Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Sanat Eğitimi" çalıştayı da hafta sonu tamamlandı.  EMAA Başkent Sanat Merkezinde düzenlenen eğitimde alandan eğitimciler, ilgili bölümlerden öğrenciler, sanat eğitmenleri ve sosyal hizmet görevlilerinin dahil olduğu geniş bir katılımla gerçekleşti. 2 günü teorik, 1 günü ise kil kullanarak pratik bir çalışma olarak şekillenen çalıştay eğitmen Doç. Dr. Bülent Salderay önderliğinde yapıldı.

DOÇ. DR. BÜLENT SALDERAY HAKKINDA
1975 yılında Kıbrıs'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kıbrıs'ta tamamladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Ögretmenliği programından mezun oldu.

2001 yılında Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi, Resim-İş Öğretmenliği Programında 'Zihin Engelli Bireylerle alışan Özel Eğitim Öğretmenlerinin Plastik Sanatlar Eğitimine İlişkin Görüşleri' başlıklı yüksek lisans tezini 2008 yılında ise Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzdel Sanatlar Eğitimi, Resim-İş Öğretmenliği Programında 'Türkiye'deki Zihin Engelliler İş Okullarında Görsel Sanatlar Dersinin Öğrencilerin Beceri, Davranış ve Meslek Edinimindeki katkısına yönelik Öğretmen görüşleri 'başlıklı doktora tezini tamamladı.

1999-2010 yılları arasında engelli bireylere yönelik görsel sanatlar eğitimine ilişkin, özel sektör alanında ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar gerçekleştirdi.

2010 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Temel Sanat Bilimleri Bölümünde göreve başladı.

HERKES IÇIN SANAT PROJESI

Projenin en önemli hedefi toplumun çeşitli kesimlerine ulaşmak ve sanatı tüm kesimlerin ulaşabileceği, bireylerin günlük hayatlarının bir parçası haline getirmek. Bu kapsamda Herkes İçin Sanat Projesi kamusal sanat alanında açılımlar yaparak bireylerin çevreleri ile uyumunu arttırmayı ve tüm bölgelerdeki sosyo-ekonomik ve eğitim seviyesinden kişilere ulaşarak sanat ile aralarındaki sosyal, ekonomik ve kültürel bariyerleri kaldırmayı hedefliyor; kamusal sanat kavramını toplum içinde geliştirmeyi ve teşvik etmeyi planlıyor.

Herkes İçin Sanat Projesi Avrupa Birliği tarafından Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VI Hibe programı altında finanse edilmekte ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği tarafından yürütülmektedir.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.