• BIST 9079.97
  • Altın 2302.765
  • Dolar 32.318
  • Euro 35.0939
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

Dolar/TL dünkü düşüş sonrası yükselişte

Bugün piyasalar nasıl? Dolar ne kadar? Döviz kurları 18 Ekim 2018
Dolar/TL dünkü düşüş sonrası yükselişte

Dolar kuru, 18 Ekim sabah saatlerinde yüzde 0.30 oranında yükselirken döviz kuru, bugün nasıl? Dolar/TL paritesi 5.59 üzerinden işlem görüyor.

Dolar kuru, 18 Ekim 2018 sabah saatlerinde serbest piyasada hafif yükseliş içerisinde. Güncel döviz kuru, yükseliş oranı yüzde 0.09-0.20. 

Dolar ne kadar? 18 Ekim'de Amerikan Doları, 5.59 TL'den işlem görürken euro, 6,44 lira üzerinden işlem görüyor. İngiliz Sterlini, satış 7,35 lira, İsviçre Frangı, 5,64 liradan satılıyor.

Ekonomi uzmanlarının açıklaması: TL lehine hareketlerin sürdürülebilirliği açısından merakla beklenen Çavuşoğlu – Pompeo görüşmesinden gelen olumlu sinyaller dikkat çekti. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; Kaşıkçı ve Münbiç olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunduklarını ve kısa süre içerisinde çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, İran petrolü konusunda Türkiye ile ilerleme sağladıklarını vurgularken özellikle Türkiye’ye yönelik yaptırımları kısa süre içerisinde tekrardan görüşeceklerine ilişkin söylemleri kur tarafında sert satışlara neden oldu. ABD tarafında ise dün takip edilen İnşaat İzinleri ve Konut Başlangıçları verileri beklentilerin altında kalırken akşam saatlerinde yayınlanan FED/FOMC toplantı tutanaklarında, çoğu yetkilinin kademeli faiz artışlarını desteklediği belirtildi. Bugünkü ekonomik takvimde ise ABD’den Philadelphia FED Endeksleri ve Haftalık İşsizlik Maaşı Başvuruları takip edilecek. Önemli bir verinin olmadığı yurtiçi tarafta ise hükümet ve uluslararası kurumlardan gelebilecek açıklamaların yanı sıra T.C Merkez Bankası beklenti anketleri takip edilecek.

SERT DÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun dün 'yaptırımlar kalkabilir' açıklamasıyla sert düşerek 5.70'lerden 5.53'e kadar çekildi. 

Kur yeni güne artışla başladı, kur en düşük 5.58, en yüksek 5.63 seviyesini gördü.Euro/TL  %0.8 artışla 6.47'de. Dolar endeksi de bugün %0.1 primli.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Rahip Brunson'ın serbest bırakılması sonrası Türkiye'ye uygulanan bazı yaptırımların kaldırılabileceğini, İran'dan petrol ithalatı konusunda ilerleme sağlandığını söyledi. 
 
Brunson'ın serbest bırakılmasının ardından ABD ile ilişkilerin normalleşme beklentisi, Pazartesi'den bu yana Türk varlıklarında iyimser fiyatlamaya neden oluyor. 

Öte yandan ABD Merkez Bankası dün akşam toplantı tutanaklarını açıkladı. Tutanaklarda kademeli faiz artırımlarına devam edeceğinin sinyali verildi. Tutanaklar dolar/TL'de  önemli bir tepkiye neden olmadı.

Işık FX yolladığı bir notta kurda teknik olarak 5.57 altında kalıcılıkların TL lehine hareketleri beraberinde getirebileceğini belirtti. Notta "Yukarı ataklarda 5.6130, 5.6585 ve 5.68 direnç seviyeleri takip edilebilir" dendi

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.