• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

Devlet Tiyatroları oyun yazma yarışması düzenleyecek

Devlet Tiyatroları tarafından "Cumhuriyet'in 100. Yılında Kadın" isimli oyun yazma yarışması gerçekleştirilecek. Başvuruların bugün başladığı yarışmaya son başvuru tarihi ise 31 Aralık Cuma olarak belirlendi.
Devlet Tiyatroları oyun yazma yarışması düzenleyecek

DT'den yapılan açıklamaya göre, düzenlenen yarışmayla, Türk tiyatrosuna yeni yazarlar kazandırılması hedefleniyor.

2021-2022 tiyatro sezonunda hayata geçirilecek proje kapsamında "bilim, sanat ve savaşlarda kadınlarımız" adlı ayrı bir başlık oluşturularak, yazarlardan eserlerinde Türkiye'nin bağımsızlık adına verdiği savaşlarda yer alan, bilinen veya bilinmeyen bilim ve sanat dallarında kahraman kadınların öykülerini tiyatronun kendi estetik araçları üzerinden ele almaları istenecek.

Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yılı adına düzenlenen yarışmaya, yurt içinden veya yurt dışından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkçe yazabilen yazarlar katılabilecek.

Eserler, özgün ve türkçe olacak

Eserlerin özgün olması gerekirken, öykü, roman, şiir, uyarlama eserler, kısa oyunlar ve çocuk oyunları değerlendirme dışı bırakılacak.

Bir kişi yarışmaya en fazla bir eserle başvuru yapabilirken, eserlerde kullanılan dilin mutlaka Türkçe olması ve eserin öz, biçim ve üslup bakımından dramatik yazım tekniğinin gerektirdiği kurallar çerçevesinde kaleme alınmış olması gerekiyor.

Yerli yazarları teşvik etmek hedefleniyor

Yarışma ile ulusal tiyatro kültürünün canlandırılması, zenginleştirilmesi, Türk tiyatrosuna özgün yapıtların ve yeni bakış açılarının kazandırılması, kadın sorunlarının geniş halk kitlelerine tiyatro sanatının eğitici ve öğretici özelliklerinden yararlanarak ulaştırılması, kadına verilen değerin yüceltilmesi ve yerli yazarları teşvik etmek amaçlanıyor.

Sonuçlar 27 Mart 2022'de açıklanacak

Yarışmaya katılan eserler, DT Edebi Kurul üyeleri tarafından tema, konu, dil, karakter, süre, dramatik oyun yazım tekniği, özgünlük ve amaca uygunluk açısından değerlendirilecek ve sonuçlar 27 Mart 2022'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Devlet Tiyatroları resmi web adreslerinde ve kurumsal sosyal medya hesaplarında açıklanacak.

Birinciye 40 bin lira ödül verilecek

Dereceye giren oyunlar, DT repertuvar havuzuna alınacak ve birincilik ödülü olarak 40 bin lira, ikincilik ödülü olarak 37 bin 500 lira, üçüncülük ödülü olarak 35 bin lira, 1. mansiyon ödülü olarak 32 bin 500 lira ve 2. mansiyon ödülü olarak ise 30 bin lira verilecek.

Yarışmaya ilişkin usul ve esaslara ve başvuru dilekçesine "www.devtiyatro.gov.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.