• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

DAÜ, Güz Dönemi Mezuniyet töreni bugün yapıldı

DAÜ 2019-2020 Akademik yılı Güz Dönemi Mezuniyet töreni bugün Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda düzenlenen görkemli törenle gerçekleştirildi.
DAÜ, Güz Dönemi Mezuniyet töreni bugün yapıldı

DAÜ 2019-2020 Akademik yılı Güz Dönemi Mezuniyet töreni bugün Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda düzenlenen görkemli törenle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak güz dönemi mezunları adına öğrenciler konuşmalarını yaptı.

İşletme ve Ekonomi Faküktesi İşletme Türkçe Program 1.si Hayriye Murat ile Fen ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölüm 1.si Damılola Laura Adekunle mezunlar adına yaptıkları konuşmada, DAÜ’nün uluslararası bir üniversite olarak kendilerine sağladığı kaliteli eğitimin hedeflerine ulaşmada bir ışık olduğunu belirterek, bu ışığı ilerilere taşıyıp, gelecek kuşaklara örnek olma düşüncesiyle ilerleyeceklerini vurguladılar.

Törende daha sonra bölüm birincileri tarafından sembolik ağaç dikimi gerçekleştirildi ardından konuşmalara yer verildi.

DAÜ Rektörü Prof.Dr Necdet Osam konuşmasına, gençleri başarılarından ötürü kutlayarak başladı ve onların DAÜ gibi uluslararası bir üniversiteden aldıkları eğitimi bundan sonraki yaşamlarında iyi değerlendirmelerini istedi.

Osam, mezun olan gençlerin doğruluk ve gerçeklikten uzaklaşmadan, hırslarını kontrol altında tutup, sevgi-saygı-barış ve yardımlaşma ilkesinden ayrılmadan ilerlemelerini istedi.

Necdet Osam, üniversitenin çalışma ve başarılarını anlatarak sürdürdüğü konuşmasını ” mezunlara başarılı bir hayat ”dileyerek tamamladı.

UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar da konuşmasında, mezun olan gençlerin aldıkları eğitimle çıktıkları yolda başarılarının devamını diledi ve ”sizlere güzellikler, insanlık diliyorum” şeklinde konuştu.

Başbakan Tatar gençlere herşeyden önce insanlık için çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, hep birlikte daha güzel günler için çalışmalarını istedi ve ” Sizlere sonsuz başarılar diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, 60 bin mezun vermenin önemine değinerek, gençlerin böylesi bir üniversiteden mezun olmalarıyla birlikte bilgi-erdem ve gelişim gibi olguları yaşamlarında daima korumalarını istedi.

Akıncı, gençlerin toplumsal dayanışmayı bilen, demokrasiye yürekten inanan, iklim değişikliklerine yabancı durmayan, iyi birer birey olarak yetişmeleri temennisinde bulunarak, öğrenmenin sonunun olmadığını anımsattı ve daha güzel bir dünya için onların katkılarını sürdürmelerini istedi.

Konuşmaların ardından mezunlara diploma ve ödülleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ersin Tatar tarafından takdim edildi.

DB/

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.