• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Lefkoşa 14 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • Lefke 14 °C

Cumhurbaşkanlığı’nda 19 Mayıs resepsiyonu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen 19 Mayıs resepsiyonu ve liseli gençlerin konseriyle kutlandı.
Cumhurbaşkanlığı’nda 19 Mayıs resepsiyonu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen 19 Mayıs resepsiyonu ve liseli gençlerin konseriyle kutlandı.

Kıbrıs Türk halkının, Mustafa Kemal Atatürk’ün demokratik, laik düşüncelerini baskıya maruz kalmadan kendiliğinden benimsemiş, içselleştirmiş bir toplum olmanın gururunu taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Siz gençler, bu düşünce ve fikirleri geleceğe taşıyacaksınız. Kıbrıs Türk halkının demokratik, çoğulcu, laik ve hoşgörülü bir toplum olarak, bağnazlığa asla yer vermeyen bir toplum olarak gelişmesi için elinizden geleni yapacağınıza yürekten inanıyorum. Sevgili gençler sizlere bu yolda nice başarılar diliyor ve hepinizi gözlerinizden öpüyorum” dedi.

Gençlere meyve suyu ve yiyecek ikramlarının yapıldığı resepsiyonda Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı eşi Meral Akıncı ile birlikte karşıladğığı gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanlığı’nda gençleri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Akıncı, 23 Nisanlarda çocuklarla, 8 Mart’ta kadınlarla, Dünya Sanat Günü’nde sanatçılarla, engelliler haftasında özel gereksinimli bireylerle Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldiğini anımsattı.

Bu yıl 19 Mayıs 1919’un 100. yılı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Akıncı “Bu günde Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anmak ve hatırlamak son derece önemli. Mustafa Kemal Atatürk eskimeyen bir liderdir. 19 Mayıs 1919’dan bugüne 100 yıl geçmiş olmasına rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri hala taptaze. Onun öngörüleri ve ilkeleri hala taptaze” dedi

Ülke genelindeki liselerden gençlerin Cumhurbaşkanlığı’nda ülke sorunları ve çözüm yolları ile ilgili düşüncelerini ortaya koydukları bir çalışma yaptıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Akıncı, gençlerin toplum ve gençlik sorunları ile ilgili ne düşündüğü, nasıl çözümler beklediğinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Öyle inanıyorum ki sizlerin düşünen, araştıran, soran ve sorgulayan bir gençlik olarak yetişmeniz, toplumumuzun geleceği açısından son derece önemlidir. Geleceğin yöneticileri olarak sizler sorunlara bugünden teşhis koyup, bununla da yetinmeyerek o sorunların nasıl aşılabileceği ile ilgili düşünceler geliştirdikçe toplumumuz daha iyiye, daha güzele gidecektir”.

Cumhurbaşkanlığı bahçesindeki resepsiyonda, liselerarası müzik yarışmasında dereceye giren Namık Kemal Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Yakın Doğu Koleji, TED Koleji ve Levent Koleji müzik grupları sahne aldı. Dün geceki etkinliğe ülke genelindeki liseler, spor federasyonları, Gençlik Dairesi ekipleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, farklı ülkelerden eğitim için gelen üniversite öğrencileri ve özel gereksinimli gençler katıldı.(BRT/SM)

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.