• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim döneminde yaşanılan tartışmalar artık sona ermiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim döneminde yaşanılan tartışmaların sona erdiğini belirterek, "Herkes günlük hayatına yönelmiş, evine, işine, gücüne yoğunlaşmıştır." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçim döneminde yaşanılan tartışmalar artık sona ermiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Memur-Sen İşin Geleceği Konferansı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

- Türkiye'nin son yıllardaki tüm demokrasi hamlelerinde Memur-Sen hep kritik rol oynamıştır. Kritik dönemlerde vesayetçiler yerine milli iradenin yanında saf tutan Memur-Sen ülkemiz için önemli bir kazanımdır.

-Her türlü vesayete karşı yürüttüğü mücadeleyi takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyorum. 31 Mart itibarıyla tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duymak gibi Memur-Sen camiasının asla rahatsızlık duymaması gerekir.

-Hiçbir zaman yapılacak zulümlere tribünden asla seyirci olmayız. Onun içinde tüm yargı ve yürütme organlarını yürütmek durumundayız. Ben yürütmenin başındayım. 

-Memur-Sen camiası üyeleri 'sendikanı değiştir' diyenlere karşı dimdik durmalı ve yerini korumalıdır.

-Son yıllarda uluslararası boyutu da olan karalama kampanyalarına maruz kalıyoruz. Batı dünyasının bazı kesimleri ekonomimizi çökmüş, bitmiş gibi göstermenin gayreti içine giriyorlar. Türkiye dimdik ayaktadır, güçlenerek de yoluna devam edecektir. Türkiye'nin gücünü kabullenecekler. 

-Suriye, Filistin, Yemen, Mısır gibi ülkelerdeki adaletsizlikler konusunda biz sesimizi yükselttikçe, saldırıların dozu da artıyor. 

-Suriyelilere harcadığımız tutar 35 milyar dolardır. AB'nin bize 6 milyar avro söz verdiği halde, verdikleri rakam 1 milyar 750 milyon avrodur. Ülkemizdeki 4 milyon mülteciye acaba bir yerden destek gelir mi diye beklemeyeceğiz, elimizdeki bir tas çorbamızı kardeşlerimizle paylaşmaya devam edeceğiz. Bolu'daki seçilmiş olan bir belediye başkanı, oradaki Suriyeliler için, 'Ben bunlara bir tas çorba vermem, buradan gönderirim' demişse de, biz onları da onların eline bırakmadan hükümet olarak valiliklerimiz kanalıyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz.

-PKK ve FETÖ gibi eli kanlı terör örgütüne, kimi sendikalar da lojistik destek veriyor. Ülkemize itibar suikastı yapıyorlar, terör örgütlerine karşı mücadelemizi engellemeye çalışıyorlar.

-31 Mart'ta bir seçim maratonunu başarıyla tamamladık, demokrasi şöleni havasıyla gerçekleştirilmiştir. Dünyada bizim gibi bir katılım oranına sahip bir ülke yok gibidir. Türkiye seçimlere katılımında neredeyse yüzde 85'e sırtını dayamıştır. Seçim günü sandıklara giderek milli iradeye sahip çıkan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

-Son 5 yılda halk oylaması, cumhurbaşkanı, milletvekili ve belediye seçimleri için 7 kez sandığa gittik. Seçim döneminde yaşanılan tartışmalar artık sona ermiştir. YSK son noktayı koyduktan sonra bizim için de süreç bitmiştir. Kimse hak arama mücadelesi verenlere hakaret yoluna gidemez. Biz sonuna kadar hak arama mücadelemizi vereceğiz. 

-Dönem, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir. Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden Türkiye yelpazesinde buluşmanın mücadelesini verdik. 

-Savunma sanayiinde göreve geldiğimizde yüzde 20'lerde olan yerli üretimde şimdi yüzde 68'lere ulaşmış bir Türkiye var. Şu anda turizmde yüzde 50 bandından olan bir Türkiye var burayı da aşacağız. Yakaladığımız başarı 82 milyonun başarısıdır. 

-Siyasi ayrılıklarımızı bir kenara bırakarak hep birlikte 82 milyon Türkiye ittifakı olarak hareket etmeliyiz. Gençlerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin, çiftçilerimizin sorunlarını çözmek ancak bu şekilde olacaktır. 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.