• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret ettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gençlerle buluştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'de gençlerle buluştu

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluşmasını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“İki bayramı bir arada yaşamak üzere geldiğimiz Kıbrıs’ta siz gençlerimizle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sizlerin şahsında Türkiye’deki ve KKTC’deki tüm gençlerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Yine sizlerin şahsında tüm gençlerimizin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum. Kurban Bayramı inancımızın, imanımızın, medeniyetimizin bizi biz yapan değerlerimizin sembolüdür. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı da asırlardır adanın asli sahibi olan Kıbrıs Türkü’nün bu toprakların ilanihaye egemen ve eşit sahipleri olduğunun cümle aleme ilanıdır. 

Gençler olarak sizden işte bu iki büyük emaneti birden üstlenmek için kendinizi yetiştirmenizi, kalbinizi ve zihninizi zenginleştirmenizi istiyorum. Akif merhumun dediği gibi: ‘İman’dır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.’

"Türkiye gibi, güçlü KKTC’nin de inşasını tamamlayacaksınız"

Sizler imanınızla, birikiminizle, azminizle, enerjinizle, kararlılığınızla Türkiye’yi ve KKTC’yi hedeflerine ulaştıracaksınız. Gönül sınırlarımız içindeki Kıbrıs’ta verdiğiniz her mücadelede dün nasıl hep yanınızda olduysak, bugün de yanınızda olacağız, yarın da yanınızda olacağız. Çünkü bu dava bize, Hala Sultan’ın, Lala Mustafa Paşa’nın, Doktor Fazıl Küçük’ün, Rauf Denktaş’ın emanetidir. Türkiye de 20 Temmuz 1974’te bu emanete sahip çıkmak için harekete geçti. Bugün de aynı emaneti daha ileriye taşımanın mücadelesini veriyoruz. İnşallah bu mücadele, bayrak olarak devraldığımız bu bayrak, sizler devraldığınızda tıpkı büyük ve güçlü Türkiye gibi, güçlü KKTC’nin de inşasını tamamlayacaksınız. Büyük Han’da gerçekleştirdiğimiz buluşma aslında maziden atiye kurduğumuz köprünün nasıl güçlü bir şekilde hayat bulduğunu gösteriyoruz. 

"Biz sadece kendi haklarımızı korumanın peşindeyiz"

Açık konuşuyorum, bu gençliğin önünde durabilecek, buradaki azim ve heyecanı engelleyebilecek hiçbir güç tanımıyoruz. Millet olarak yürüttüğümüz her mücadelede olduğu gibi Kıbrıs’ta da kimsenin hakkında, hukukunda, malında, geleceğinde bizim gözümüz yok. Biz sadece kendi haklarımızı korumanın, kendi geleceğimizi inşa etmenin peşindeyiz. Sürekli sözünden dönenleri, sürekli oyunbozanlık yapanları, sürekli şımarıklık edenleri koruyup kollayanlar eninde sonunda buradaki erdemli duruşu görecek, kabullenecek, gereğini yerine getirecektir. İşte o güne kadar haklarımızı almak için hep birlikte durmadan dinlenmeden çalışacağız, mücadele edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

Kıbrıs denilince sizin aklınıza ilk ne geliyor?

Kıbrıs’ın ekonomide en güçlü kalemlerinden bir tanesi hellim peyniri. Ama tabi bir de bizim aklımıza 1974 geliyor. 1974’teki mücadelede, o savaşta bizim artık çocukluğumuzun en hareketli çağlarıydı. Buradaki zafere giden o yolda gerçekten o zamanlar Doktor Fazıl Küçük, Rauf Denktaş, Başbakan merhum Ecevit, Başkan Yardımcısı Erbakan ve bunlarla birlikte milletimizin verdiği mücadele bütün onlar unutulur gibi değildi. Verilen bu mücadele neticesinde de hamdolsun Kıbrıs bu zalim diyeceğim artık Yunanlıların elinden kurtarılmış oldu. Bu mücadele ile birlikte adeta dünyada bize karşı bir haçlı zihniyetini yeniden ortaya koymak isteyenlere Türkler olarak büyük bir ders vermiş olduk. O günden aklımda kalan en önemli başlık nedir derseniz, 5 Parmak Dağları. Şimdi de inşallah bu yapacağımız külliyeyi de 5 Parmak Dağları’na sırtımızı dayayarak böyle bir yerde yapmayı planladık sayın Cumhurbaşkanı ile beraber.

Sporcular, ambargolar yüzünden turnuvalara katılamıyorlar. Ambargoları durduracak mısınız?

(Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na dönerek) Türkiye üzerinden bence müsabakalara katılsın.

Kapalı Maraş ile ilgili bize biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

Çok hızla mesafe almamız lazım. Rahatsız olmaya başladılar. Aslında biz onları rahatsız edecek bir şey yapmıyoruz. Biz sadece haklının hakkını kendine verelim diyoruz. Bu güzel bölge, bu güzelim deniz böyle atıl bir vaziyette kalmasın.

KKTC ile Türkiye ilişkilerini daha nasıl ilerletebiliriz?

Bu konuda sağolsun şu anda Cumhurbaşkanımızla aramızda en ufak bir sıkıntı söz konusu değil. Bundan önce ne yazık ki Cumhurbaşkanının Türkiye’nin Cumhurbaşkanına olan yaklaşım tarzı veyahut da anavatan yavruvatan meselesinde yaklaşım tarzı sanki burayı elinde, kucağında bulmuş gibi bir havada konuşuyor. Yani burada bütün bu mücadelenin verilmesi esnasında anavatan burada nasıl kan döktü, Mehmetçik burada ne kadar kan döktü. Sanki bundan hiç haberi yokmuş gibi böyle bir yaklaşım içerisindeydi. Tabi bizleri bunlar çok çok üzdü. Fakat Kıbrıs Türkü seçimlerde vermiş olduğu mücadele ile işi ehline verdi ve işi ehline vermek suretiyle de yeni bir süreç başladı. Dolayısıyla artık aramızda bizim yavruvatan anavatan ayrımı değil tam manasıyla bir bütünleşme söz konusu. Altyapı üst yapı bütün bunlara yönelik açılışlar var. Bunların hiçbirisi bizi tatmin etmiyor. Biz yoğun bir şekilde bu altyapı üst yapı ile ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve KKTC’mizi imrenilir hale inşallah getireceğiz ve yatırım çeken bir ülke konumuna getireceğiz. Bunun için de tabi burada bizim Kapalı Maraş’a Açık Maraş’a bütün bunlara ihtiyacımız var. Bunları bütünleştireceğiz ve bir an önce buralar KKTC’nin adeta hareket alanı haline gelmiş olacak. Sizler de buranın hukukunu koruyacaksınız.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.