• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Lefkoşa 11 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 11 °C

Çağdaş Atan Rosenborg maçında umutlu

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda karşılaşacakları Norveç ekibi Rosenborg'un fizik gücü yüksek oyunculardan oluştuğunu belirtti.
Çağdaş Atan Rosenborg maçında umutlu

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde gazetecilere, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Norveç'in Rosenborg takımıyla oynayacakları maçın kulüp ve şehir için çok önemli olduğunu söyledi.

"Kolay bir maç değil"

Atan, iyi ve gelenekleri olan bir takıma karşı oynayacaklarını dile getirdi.

"Kolay bir maç değil. Avrupa'da oynamaya alışkın, ülkesinde genelde zirveye oynayan takımlardan biriyle karşılaşacağız. Fizik güçleri iyi. En büyük artıları 20'ye yakın maç oynamaları. Bizden daha hazır durumdalar ama taktik mental olarak iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Rakibi iyi analiz ettiğimizi düşünüyoruz. Sahada kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Topa sahip olup çok pozisyona girmeye çalışacağız. Rakibi oynatmamaya, kaybettiğimiz yerde baskı yapamaya çalışacağız. Bunları gerçekleştirdiğimizde ciddi, ortada, kafa kafaya, çekişmeli ve zevkli bir maç olacağını düşünüyoruz. Umarım tur atlayan taraf biz oluruz." 

"Maça hazırız"

Çağdaş Atan, karşılaşmaya tam kadro hazırlandıklarını ve sakat oyuncularının bulunmadığını aktardı.

"Bütün oyuncularımız hazır. Dinleme süremiz yeterli. Ligdeki maçtan 5 gün sonra bu maça çıkacağız. Burada problem gözüken Rize maçı. 60-62 saat sonra 2. bir maç oynayacağız. Bu maçı geçirdikten sonra o maçı düşüneceğiz. Şu anda takım olarak maça hazırız."

"Kadromuz genel olarak yenilendi"

Transfer konusuna da değinen Atan, takıma takviye konusunda bir düşüncelerinin olmadığını belirtti. Takımdan genel olarak memnun olduğunu vurgulayan Atan, "Sayısal olarak eksik olduğumuz yerler var. Onu da kendi içimizde tolere edebileceğimizi düşünüyoruz. Eğer olursa bir bölge için bir transfer olabilir." dedi.

Atan, Alanyaspor'un lige hazır bir kadro ile girdiğini düşünenlerin olduğunu anlattı.

"Bizden 16'ya yakın oyuncu gitti. Büyük bir değişim yaşıyoruz aslında. Belki 11'de 3-4 yeni oyuncu gözüküyor olabilir ama bu sayı değişebilir. Kadromuz genel olarak yenilendi ve adaptasyon sürecini de iyi atlattık. Bunun sebebi de oyuncularımın karakteri. Gerçekten iyi ve çalışmayı seven, arkadaşlık seviyesi üst düzeyde oyuncu grubu var. Umarım bu birlikteliğimiz lig sonuna kadar devam eder."

Hazırlıklar devam etti

Turuncu-yeşilli takım, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 24 Eylül Perşembe günü deplasmanda Rosenborg ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde teknik direktör Çağdaş Atan yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı.

Basın mensuplarına kapalı devan eden antrenmanda Rosenborg karşılaşmasının taktik çalışmasının gerçekleştirildiği bildirildi.

Alanyaspor, yarın Gazipaşa-Alanya Havalimanı'ndan uçakla Norveç'e gidecek ve akşam saatlerinde Lerkendal Stadı'nda yapacağı idmanla hazırlıklarını tamamlayacak. 

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.