• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Lefkoşa 20 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • İskele 21 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 20 °C

BRT yenileniyor

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT), yayıncılık ve altyapıya yönelik yaptığı yatırımlara devam ediyor.TRT ile BRT arasında imzalanan protokol çerçevesinde...
BRT yenileniyor

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT), yayıncılık ve altyapıya yönelik yaptığı yatırımlara devam ediyor.

TRT ile BRT arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılması planlanan stüdyo için çalışmalar resmen başladı. TRT’den gelip gerekli incelemeleri yapan ekibin ardından stüdyonun planları çizilmeye başlandı.

BRTK Müdürü Mete Tümerkan’ın verdiği bilgiye göre, Full HD olarak planlanan stüdyo, 2014 yılının ilk aylarında kullanılmaya başlanacak. Tümerkan, bu yönde yapılacak yatırımlarla, BRT’nin yayıncılık ve altyapı anlamında çağ atlayacağını vurguladı.

Tümerkan, BRT’nin en az 5 farklı noktada çekim yapılabilen, kapsamlı ve son teknolojiyle donatılacak bir stüdyoya sahip olacağını ifade ederek, stüdyonun Full HD olarak planlandığına dikkat çekti ve bu noktada çıkışların da HD olarak değiştirilmesi ve BRT’nin HD olarak izlenmesini sağlayacak dönüşümün gerçekleşmesinin gerekeceğini kaydetti.

Şu anda önlerine ikinci bir hedef koyduklarını ve bu stüdyonun tamamlanmasının hemen ardından veya eş zamanlı bir şekilde uyduya çıkış ve verici anlamında diğer ihtiyaçların karşılanması ve dönüştürülebilmesi noktasında bir proje daha hazırlayacaklarını ifade eden Tümerkan, bu projeyi de eş zamanlı olarak hayata geçireceklerini söyledi.

Tümerkan, BRT’nin böylece yayıncılık ve altyapı anlamında çağ atlayacağını vurgulayarak, “BRT ciddi anlamda başka bir boyuta geçecek. Bu bizi gerçekten heyecanlandırıyor, gururlandırıyor” dedi.

BRT’DE TRT NOSTALJİ KUŞAĞI YER ALACAK”

Protokolün diğer ayaklarının da çalıştığını ifade eden Tümerkan, geçen hafta Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette, TRT Genel Müdürü ve ilgili daire müdürleri ile toplantılar gerçekleştirdiğine işaret ederek, BRT’de TRT nostalji kuşağı açılacağını duyurdu.

“TELİF HAKLARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATTIK”

Mete Tümerkan, telif hakları ile ilgili yaşanan sıkıntıları aşma yönünde de çalışmalar yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Telif Hakları genel Müdürlüğü ile Ankara’da toplantılar yaptık. O kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. Türk filmi olsun, yabancı film olsun bunların gösteriminde telif hakkı sorunu yaşamamak için adımlar atacağız.

BRT’yi aslında olması gereken noktaya getireceğiz. Bir devlet televizyonu, kamu yayıncılığı yapan ve bu sorumlulukla hareket eden bir televizyon ve bunun gereklerini, uluslar arası anlamda tanınmıyor olsa da devletimiz, BRT’yi uluslar arası alanda tanınacak bir noktaya standartlara getireceğiz. Hedefimiz şu anda bu ve gelecek yılın ilk 4 ayında bu çalışmalarımızın tümünü tamamlama ve BRT’yi bir başka noktaya getirme konusunda kararlıyız.”

Kuruma yeni kameraların, bilgisayar sitemlerinin alınacağını da belirten Mete Tümerkan, binek araba alımı ve personelin daha sağlıklı bir ortamda çalışması için mefruşat alımına gidildiğini de anlattı.

Tümerken, yapılan yatırımların maliyetinin ise 8 milyon TL’yi aşacağını söyledi.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.