• BIST 9051.7
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 26 °C

Bodrum dünyanın farklı bölgelerinden gelen turistleri ağırlıyor

Tatil sezonunun önde gelen ilçelerinden Bodrum'daki tarihi mekanlar, dünyanın farklı bölgelerinden gelen yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Bodrum dünyanın farklı bölgelerinden gelen turistleri ağırlıyor

Turizm sezonunun hareketlenmeye başladığı Bodrum'da, her yıl olduğu gibi yerli ve yabancı tatilciler yoğunluk oluşturmaya başladı.

Tatil için Bodrum'u tercih eden misafirler deniz, kum ve güneşin yanı sıra Bodrum'un tarihi alanlarına da ilgi gösteriyor. Turistler, Bodrum Antik Tiyatro başta olmak üzere, Halikarnas Mozolesi'nin Bodrum'daki kalıntılarını ve Bodrum Yel Değirmenleri'ni geziyor.

Sabah erken saatlerden itibaren tur otobüsleriyle bölgeye gelen yabancı misafirler, bu alanlarda eşsiz Bodrum manzarası eşliğinde bol bol fotoğraf çekip tarihe yolculuk yapıyor.

Profesyonel turist rehberi Özden Uyar, Hollandaca ve İngilizce dillerinde 18 yıldır turist rehberliği yaptığını söyledi.

Belçika uyruklu turistlere bölgeyi tanıttıklarını belirten Uyar, "Turistlere tarihi alanlarımızı tanıtıyoruz. Gezdiğimiz bölgelerle ilgili geçmişinden ve güncel konuları anlatıyoruz. Gezimiz, yarımadanın çeşitli güzel bölgelerini gezerek sürüyor. Panoramik bölgelerden başlayarak Yalıkavak, Ortakent-Yahşi, Gümüşlük gibi yarımadanın güzel bölgelerini gezdirip tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Turist sayısındaki artışta paralel olarak devam ediyor

Bodrum'a gelen turistlerin genel olarak Batı Avrupa'dan geldiğin vurgulayan Uyar, şöyle devam etti:

"Bölgemizin özellikle Yunan ve Roma geçmişi olduğu için oldukça ilgilerini çekiyor. Yunan kültüründen başlayıp devamında Osmanlı ve Türk kültürünü kronolojik olarak anlatmaya çalışıyoruz. Bodrum'un yanı sıra Antalya, İzmir, İstanbul ve Kapadokya'ya kadar rehberlik yapıyorum. Eski yıllarla kıyaslandığı zaman, ülkemiz şu an hem milli tanıtım olarak hem de bölgesel tanıtım olarak ileride olduğumuzu düşünüyorum. Eskiden bu kadar çok fuara katılmıyorduk. Son yıllarda hem Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak hem de bölgesel dernekler olarak çeşitli faaliyetlerde bulunuluyor. Ülkemizin tanıtımı açısından çok memnunuz. Ülkemizdeki turist sayısındaki artışta paralel olarak devam ediyor. Yurdumuz son yıllarda İngiliz, Alman, Hollanda'nın yanı sıra, Arap ve Balkan ülkelerinden ve Rusya'dan fazlasıyla turist çekiyor."

Doğasını ve yemeklerini çok beğeniyorlar

Belçika uyruklu Sabine Van Kerckhove, Türkiye'ye ilk kez geldiğini anlatarak, "Türkiye çok güzel, nefes kesici bir yer. Yemeklerinden doğasına kadar her şeyini çok beğendim. Bundan sonra da Türkiye'ye gelmeyi düşünüyorum" dedi.

Nadia Verhaert de daha önce Bodrum'a ve Marmaris'e tatil için geldiğini söyledi. Bölgenin eşsiz güzellikte bir doğa ve kültürel değerlere sahip olduğunu ifade eden Verhaert, "Ülkemizde 'Türkiye'ye gidiyoruz' dediğimizde, insanlar burayı tanıyor, biliyor. 'Reklam ve televizyonlarda gördük' diyorlar. Türkiye, Belçika'da tanınan bir tatil ülkesi" diye konuştu.

Belçikalı Guy Van Den Bossche ise, Türkiye'ye hava, yemekler ve insanların güzel olması nedeniyle geldiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin çok güzel bir yer olduğunu anlatan Bossche, "Bodrum ve Antalya'da vakit geçirebilirim. Benim için suyun olduğu her yer güzel. Türk insanı oldukça güler yüzlü ve misafirperver" dedi.

Rusya vatandaşı Svetlana Konoplina da ilçeye arkadaşlarının tavsiyesi üzerine geldiklerini söyledi.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.