• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, Vodafone Türkiye Future Lab'ı ziyaret etti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, beraberindeki heyetle Vodafone Türkiye Future Lab'ı ziyaret etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Atakan, Vodafone Türkiye Future Lab'ı ziyaret etti


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Vodafone Türkiye'nin İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliğiyle İstanbul'da hayata geçirdiği akıllı teknoloji merkezi İTÜ Vodafone Future Lab'i ziyaret etti. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'in eşlik ettiği ziyarette, Bakan Atakan'a ulaşım ve enerji çözümlerinin yanında haberleşme ve meteoroloji konularındaki son gelişmeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Türkiye'nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, şirketleri geleceğin teknolojileriyle buluşturabilmek amacıyla İstanbul'da hayata geçirdiği İTÜ Vodafone Future Lab'de yurt içinden ve dışından ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor.

ATAKAN: "ULAŞIM, ENERJİ, HABERLEŞME VE METEOROLOJİ ALANLARINDA SUNULAN ÇÖZÜMLERLE YAKINDAN İLGİLENDİ"

Kalabalık bir heyetle birlikte İTÜ Vodafone Future Lab'i ziyaret eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel'den merkez hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Özellikle ulaşım, enerji, haberleşme ve meteoroloji alanlarında sunulan çözümlerle yakından ilgilenen Bakan Atakan, merkez dolayısıyla Vodafone Türkiye ve İTÜ yetkililerini tebrik etti.

Ziyarete, Atakan'ın yanı sıra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Bağzıbağlı, İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, KKTC Telsim Genel Müdürü Cenk Alper ve KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da katıldı.

SON 1,5 YILDA 1000'İ AŞKIN ZİYARETÇİ

Yeni nesil Ar-Ge ve teknoloji deneyim laboratuvarı olarak hayata geçirilen İTÜ Vodafone Future Lab'de, Nesnelerin İnterneti ve diğer yeni nesil teknolojiler kullanılarak, pek çok alanda işletmelerin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiriliyor. 30 çözüm ortağıyla birlikte geliştirilen 34 akıllı teknoloji çözümüne evsahipliği yapan İTÜ Vodafone Future Lab'de, endüstriyel tesis yönetiminden enerji yönetimine, dijital perakende çözümlerinden IoT platform çözümlerine, akıllı bina sistemlerinden akıllı araçlara, akıllı çevre ve tarım uygulamalarından sağlık sistemine kadar pek çok farklı ihtiyacı karşılayacak Vodafone Business çözümleri sergileniyor.

Halen 7 lisansüstü ve 1 lisans projesinde burslu toplam 25 öğrencinin çalıştığı merkez, Uçtan Uca Çözümler Alanı, Vodafone İnovasyon Çalıştay Odası, 5G Odası, İTÜ Ar-Ge Alanı olmak üzere 4 farklı sahadan oluşuyor. Son 1,5 yılda 1.000'den fazla kişinin ziyaret ettiği İTÜ Vodafone Future Lab'de yerli ve yabancı 300'ün üzerinde firma ağırlandı.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.