• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Lefkoşa 19 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • Lefke 19 °C

Başbakan'dan önemli açıklamalar

...
Başbakan'dan önemli açıklamalar

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 139 milyon 230 bin 400 TL’lik Başbakanlık bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Yaklaşık 13 saat süren Meclis Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısında Cumhurbaşkanlığı, Cumhuriyet Meclisi ve Başbakanlık bütçeleri görüşüldü. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 139 milyon 230 bin 400 TL’lik Başbakanlık bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

ERHÜRMAN: "BAKANLAR KURULU KARARLARI YENİDEN İNTERNET SİTESİNDE"

Konuşmacıları yanıtlayan Başbakan Tufan Erhürman,  Bakanlar Kurulu kararlarının internette bulunamadığı eleştirisine cevaben, 19 aylık Özgürgün Başbakanlığı döneminde Bakanlar Kurulu kararlarının  internet sitesine yüklenmediğini, kendilerinin göreve gelmesiyle kararların tekrar yüklenmeye başlandığını kaydetti.

İPTAL EDİLECEK KARARLAR

Anayasaya göre Bakanlar Kurulu kararlarının yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete’de yayımlanması gerektiğini ancak göreve geldiğinde Resmi Gazete’de yayınlanmaması kaydıyla alınan kararlar bulduğunu, bunları tekrar Bakanlar Kurulu’na götürerek iptal edeceklerini belirtti.

Erhürman “Bu kadar ciddiyetsiz bir şey olamaz” dedi.

Çavuşoğlu’nun Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’ndan bahsettiğini, kurulun Özgürgün döneminde bir gün bile çalıştırılmadığını söyleyen Erhürman, bu hükümetin Bakanının bu şekilde açıklamalar yapmasını eleştirdi.

Erhürman, kurumların bu şekilde yıpratıldığını kaydetti.

Şaibe yaratıyorsunuz ifadelerine cevaben kimseye karşı şaibe yaratmadığını, aksine fazla hassas davrandığını söyleyen Erhürman, aslında ceza davalarının hükümlerinde ismi geçen ama halen milletvekili olan kişilerin adını zikretmediğini kaydetti.

Yargı ile Savcılığın aynı şey olmadığını, yargıyı yıpratma diye bir şeyin söz konusu olmadığını kaydeden Erhürman, Başsavcılığın suç unsuru yoktur diyerek dosyaları kapatma yetkisi olduğunu anlattı.

“Başbakan'ın Başsavcı'ya emir verme yetkisi yoktur” diyen Erhürman hukuka aykırı her konuda gereğini yapacağını belirtti.

Devlet Piyangoları hakkında bir Sayıştay raporunu okuyan ve rapora göre bilet olmadan ikramiye ödemesi yapıldığını kaydeden Erhürman, eline gelen her belgeyi paylaşmaya devam edeceğini söyledi.

Denetimli serbestlik yasası kapsamında yapılması gereken testlerin aylarca yapılmadığını hatırlatan Erhürman, AMATEM’in kurulması için önceki hükümet döneminde hiçbir çalışma yapılmadığını dile getirdi.

TRAFİKTE UYUŞTURUCU KONTROLÜ

Polisin alkol kontrolü gibi trafikte uyuşturucu kontrolü yapması için çalışma başlattıklarını söyleyen Erhürman, bütçe açılınca hızla bu çalışmaların yapılması için çalıştıklarını dile getirdi.

Erhürman 19 ay hükümet görevinde bulunmuş bir partinin 45 günlük dönemle ilgili eleştiri yapmasının anlaşılır olmadığını belirtti.

Nüfus sayımı konusuna da değinen Erhürman, vatandaşın önemli kısmının mevcut sayım rakamlarına güvenmediğini, ayrıca gerekli planlamalar için doğru nüfus sayısına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

4 BET OFİSİNE İNCELEME ZİYARETİ

Cumartesi günü 4 ayrı şirkete ait bet ofisini ziyaret ettiğini dile getiren Erhürman, buralarda incelemelerde bulunduğunu, bet ofislerden alınan kuponlarla dışarıda kumar oynanabildiğini; ayrıca internet üzerinden de kumar oynanabileceğini öğrendiğini kaydetti.

Bet ofislerini kapatma konusunun sık sık gündeme geldiğini, öte yandan bu konunun doğru şekilde ele alınması gerektiğini dile getiren Erhürman, kumar bağımlılığı ile ilgili çalışma başlattığını dile getirdi.

DENKTAŞ'IN OĞLUNUN YATIRIMLARI

Denktaş’ın oğlunun yatırımları konusunda yapılan konuşmalara da değinen Erhürman, şikayetçilerle sabah Meclis'te görüştüklerini, Serdar Denktaş’ın bu konunun araştırılmasına engel olmak bir yana “Çağırın konuşun” dediğini belirtti.

İSKELE'DE ÜNİVERSİTE

İskele’de bir üniversite açma vizyonları olduğunu kaydeden Erhürman, bu konuda girişimlerin başlatıldığını dile getirdi.

Erhürman, Yenierenköy Belediyesi'ndeki sorunlarla ilgili 7 ay boyunca adım atmayanların 40 günlük hükümete “ne yapacaksanız acele edin” demesini eleştirdi.

"TDK'DAKİ ADI YALAN"

“Hükümetin Kıbrıs konusunda ortak vizyonu yoktur gibi bir laf ağzımdan çıkmadı” diyen Erhürman, "Ben bunu söylemedim dediğim halde hayır dedin diyorsa bunun TDK’daki adı yalandır" şeklinde konuştu.

Erhürman, Taçoy’un “Vakıflar İdaresi neyi peşkeş çekiyor merak ettim ulaşacağım merci de yok” sözlerine cevaben yetkili makamın Başbakanlık olduğunu dile getirdi.

YÖDAK’ın eksikliklerinin tamamlanması için çalışma başlattıklarını anlatan Erhürman, YÖDAK’ın faaliyet gösterebilecek bir kurum haline getirilmesi için girişimlere başladıklarını açıkladı.

 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.