• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Lefkoşa 13 °C
  • Girne 16 °C
  • Mağusa 15 °C
  • İskele 15 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • Lefke 13 °C

Başbakan Sucuoğlu: Ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmayı başarmalıyız

  Başbakan Faiz Sucuoğlu, Türkiye’de yayınlanan bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümeti kurmalarının hemen ardından 23 Ocak2022 tarihinin secim tarihi olarak belirlendiğini hatırlatarak,
Başbakan Sucuoğlu: Ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmayı başarmalıyız


Başbakan Sucuoğlu: Ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmayı başarmalıyız

 

Başbakan Faiz Sucuoğlu, Türkiye’de yayınlanan bir televizyon programına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Faiz Sucuoğlu, hükümeti kurmalarının hemen ardından 23 Ocak2022 tarihinin secim tarihi olarak belirlendiğini hatırlatarak, geçtiğimiz haftalarda dövizdeki hareketlilik nedeniyle KKTC Merkez Bankası ve Bankalar Birliği ile yaptıkları toplantılarda 4 maddelik ekonomik açılım yaptıklarını vurguladı.

Özellikle özel sektörü ve küçük esnafı rahatlatıcı bir açılım yaptıklarını anımsatan Sucuoğlu, bunun sonuçlarının önümüzdeki günlerde alınacağını ifade etti.

Mağusa ve İskele bölgesinde çok ciddi yatırım imkanları sağlayacak olan İmar Planına imzayı atarak yürürlüğe koyduklarını ifade eden Başbakan, önümüzdeki bir kaç yıl içinde 2 milyar Dolarlık yatırımın yani “yeni bir Maraş’ın” öngörüldüğü bir yatırımın önünün açıldığına da vurgu yaptı…

Esas değişikliklerin 23 Ocak 2022’de erken seçim sonrasında olacağını ve ekonomik anlamda ciddi açılımların ve radikal değişikliklerin kuracakları yeni hükümette kendini göstereceği ifade eden Başbakan Sucuoğlu, 5 yıllık bir hükümet kurmak hedefinde olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu, “Hedefimiz tek başına iktidardır. Bir koalisyon hedefimiz yoktur. Hedefe ulaşılmasının hemen ardından KKTC’ye ekonomik açılım anlamında Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile de sıcak paranın ülkeye gelmesinin sağlanması için ciddi projeler ve teknolojik açılımlar başlayacaktır” dedi.

Başbakan Sucuoğlu, turizm ve eğitimin pandemi nedeniyle büyük zarar gördüğünü anımsatarak, “Yüksek öğrenimde çevrimiçi eğitim kaldırılmasının ardından öğrenciler adaya gelmeye devam ediyor ve bu sektör toparlanıyor. Ancak turizm hala ciddi sıkıntı yaşıyor ve yüzde 15-18 arası bir doluluk söz konusudur. Bu durum ise ülkede 70 sektörü direk olarak etkiliyor. Üretimi de etkiliyor” ifadelerini kullandı.

KKTC’nin 38 yaşında bir Cumhuriyet olduğuna vurgu yapan ve artık çocukluktan çıktığını kaydeden Başbakan, “ekonomik anlamda kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmayı başarmalıyız” dedi.

 

Kıbrıs’ta iki egemen eşit devlet politikasını yüzde 100 desteklediklerini ifade eden Başbakan Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı’nın ortaya koyduğu ve Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük destek verdiği “Mavi Vatan” ve yeni  siyasi açılıma KKTC’nin en büyük partisi konumundaki Ulusal Birlik Partisi olarak desteklerinin tam olduğunu söyledi…

Sucuoğlu, “Güney Kıbrıs bir sondaj yaparsa biz iki sondaj yapacağız. Onlar iki yaparsa biz üç yapacağız  Bu da halkın çok sempati ve büyük destek vererek izlediği bir politikadır ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yoktur” dedi.

Bunun Kıbrıs görüşmelerinde 50 yıllık bir federasyon tartışmasının sona erdiğinin bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Sucuoğlu, geçmişe bakıldığı zaman KKTC ve Kıbrıs Türk halkı olarak görüşmelerde bir arpa boyu yol kat edilmediğinin görüldüğünü anımsattı…

Sucuoğlu, “Kendi ayakları, kendi ekonomisi üzerinde duran güçlü bir KKTC, güçlü bir ekonomi açılımı çok önemlidir. Eğer Kıbrıs meselesinde bir müzakere söz konusu olacak ise de eşit ve egemen iki devlet olarak masaya oturacak bir KKTC’yi destekliyoruz” dedi.

 

Kıbrıs Türk halkının genel anlamda desteğinin iki egemen ve eşit devlet formülü üzerinde olduğunu kaydeden Sucuoğlu şöyle konuştu:

“Bazı bilgiler Türkiye’ye gidiyor ama bunlar ham bilgilerdir ve daha sonra farklı yöne yönlendiriliyor. Yapılan anketlerde hep Kıbrıs Türk halkının Türkiye’ye ve Türkiye halkının desteği yüzde 85 olarak çıkmaktadır. Buradaki garantörlük ve Kıbrıs Türk askerinin KKTC’de olmasına ise yüzde 95’in üzerinde bir destek vardır. Ancak, bunun tersini düşünen küçük bazı zümrelerin sesinin biraz yüksek çıkıyor. Genellikle UBP ve Anavatana destek veren büyük çoğunluk daha sesiz ve daha ağırbaşlıdır. Süreç içerisinde bunu hep gördük” dedi.

Sucuoğlu, yapılan son anketlerde UBP’nin oy oranının yüzde 40 bandında olduğunun görüldüğünü, bu rakamın yeni olduğunu, seçim için iki aylık bir süreç olduğunu anımsattı…

 

 

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.