• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

Bağış'tan vatandaşlık açıklaması!

Bağış: "Kimse arkasında başka bir şey aramasın..."
Bağış'tan vatandaşlık açıklaması!

Bağış: "KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün kardeşimin teşvik ve davetiyle gerçekleşen KKTC çifte vatandaşlığını kabul ettim. Kimse arkasında başka bir şey aramasın, komplo teorileri üretmesin…"

Eski Devlet Bakanı Egemen Bağış, KKTC vatandaşlığını da kabul etmesiyle ilgili ilk açıklamayı Posta Gazetesi’nden Alev Gürsoy Cimin’e yaptı.

Cimin'in Peki, neden? sorusuna karşılık Egemen Bağış "KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün kardeşimin teşvik ve davetiyle gerçekleşen KKTC çifte vatandaşlığını kabul ettim" diyen Bağış ekledi; "Kimse arkasında başka bir şey aramasın, komplo teorileri üretmesin…" yanıtını verdi. 

Türkiye'nin Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, KKTC Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaş yapılmış ve karar 12 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bağış, Bakanlar Kurulu'nun 10 Kasım tarihli toplantısında Yurttaşlık Yasasının 9. maddesi uyarınca vatandaşlığa alındı. Bu madde, “Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulu'nca zorunlu görülenler” hükmünü taşıyor.

Bağış'ın KKTC vatandaşlığı alması sürecinin KKTC Başbakanı Hüseyin Özgür'ün teklifi üzerine gerçekleştiği öğrenilirken, Bağış'ın bu kararı çok tartışıldı. Bağış konyuyla ilgili ilk kez konuştu

İşte o açıklama:

"Ben bu olayı zaten sosyal medya hesabım twitterda da duyurdum. Türkiye’den birçok kişi çifte vatandaşlık alıyor KKTC‘ye destek olmak için. Yavru vatanımızı zaten yıllarca ben savundum. Uluslararası platformda, Avrupa Parlamentosu’nda, Avrupa Birliği’nde, konseyde, komisyonda, KKTC’de bir üniversitenin mütevelli üyesiyim o yüzden de sık gidip geliyorum. Başbakan da dostum onun da davetiyle, ben de öyle bir başvuru yaptım, tamamen Türkiye’nin bilgisiyle, desteğiyle. Zaten Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti vatandaşlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi izni olmadan verilemeyen bir ayrıcalık. Kutlayanlara teşekkürler.."

"HER DİL UZATANA 'ONE MİNUTE' DEDİM"

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarında ve siyasi ortamlarda ömrüm boyu savunduğum ve ilk kez TC’ye ek olarak vatandaşlığını kabul ettiğim devlet olan KKTC’nin doğum günü kutlu olsun.

15 yaşımda New York’ta Birleşmiş Milletler önünde defalarca rahmetli Denktaş’a destek gösterilerine katıldım, Amerika’daki topluma liderlik ederken KKTC’yi savunan toplantılar organize ettim. Eşimle tanıştığımda beraber ilk katıldığımız etkinlik KKTC’nin Cumhuriyet Bayramı balosu idi. Siyaset yaparken 15 yıl boyunca KKTC’ye her dil uzatana “one minute” dedim. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıma ek olarak KKTC’nin de vatandaşı olmamın arkasında da kimse bir şey aramasın saçma sapan komplo teorileri üretilmesin.
 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.