• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

Asya bebeğin babası: İlk başta inanmadık, çünkü 8 ayda çok sözler verildi

Asya bebeğin babası Ozan Polatlı, Kıbrıs Rum Cumhuriyeti makamlarından kendisine ulaşıldığında, yaşanan gelişmeye başlarda inanmadığını, çünkü son 8 ayda pek çok söz verildiğini ama hiçbirinin gerçekleşmediğini anlattı.
Asya bebeğin babası: İlk başta inanmadık, çünkü 8 ayda çok sözler verildi

Asya bebeğin babası Ozan Polatlı, Güney Kıbrıs makamlarından kendisine ulaşıldığında, yaşanan gelişmeye başlarda inanmadığını, çünkü son 8 ayda pek çok söz verildiğini ama hiçbirinin gerçekleşmediğini belirterek, “Artık yolun sonunda ışık görünüyor” dedi.

Ankara’dan Lefkoşa’nın güneyindeki Makarios Hastanesi’ne getirilen SMA hastası Asya bebeğin babası Ozan Polatlı, bebeğin son durumuyla ilgili Kıbrıs Genç TV’ye açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Rum Cumhuriyeti makamlarının kendisiyle Cuma gününden bu yana iletişime geçtiğini, başlarda bu gelişmeye inanmadığını çünkü 8 aydır pek çok söz verildiğini ama hiçbirinin gerçekleşmediğini ifade eden baba Polatlı, devlet makamlarından gelen detaylı maillerin ardından söz konusu gelişmeye inandığını belirtti.

Polatlı, cuma akşamı, resmi makamlardan gönderilen elektronik postalarda, tedaviyi hangi doktorun üstleneceğinden, uçağın Ankara’ya varış saatine kadar pek çok ince detayın kendilerine bildirildiğini ifade etti.

ANASTASİADİS’E TEŞEKKÜR

Asya bebeğin yoğun bakıma alındığını ve tetkiklerin yapılmakta olduğunu belirten Polatlı, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis başta olmak üzere, kendisiyle iletişimi hiçbir şekilde koparmayan diğer Kıbrıslı Rumlara teşekkürlerini iletti.

“ARTIK YOLUN SONUNDA IŞIK GÖRÜNÜYOR”

Poaltlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“8 aydır bu işin içindeyiz. Her geçen gün, Asya’nın ölümüne doğru gidiyordu. Hiçbir anne baba bunu yaşamamalı. Sağlık herkesin hakkıdır. Bu süreçte bazı zorluklar yaşadık. Ama artık yolun sonunda ışık görünüyor.”

NE OLMUŞTU? 

Sabah saatlerinde, ambulans uçakla Türkiye’den Yunanistan’a, ardından da Larnaka Havaalanı’na getirilen Asya bebek ve ailesi, saat 12.00 sıralarında Güney’deki Makarios Hastanesi’ne ulaşmıştı.

Bir süredir ailesiyle birlikte Ankara’da bulunan ve “kas kaybı” tedavisini ücretsiz bir şekilde almak adına TC vatandaşı yapılan Asya bebek, ‘esas ilaç’ olarak bilinen Zolgensma ilacını almak ve “gen tedavisine” başlamak için, ülke geneline yayılan kampanyalardan 2.4 milyon Dolar’ın birikmesini bekliyordu.

Bu sırada, oluşan kamuoyu ve Güney Kıbrıs makamlarıyla yapılan görüşmeler sonucunda, 24 Eylül günü Kıbrıs Rum Sağlık Bakanı Mihalis Hacipandelas, Asya bebeğin tedavisi için gerekli gen tedavisinin yapılabilmesini sağlayacak ilacın siparşinin verildiğini, ilacı üreten şirketin ilacı teslim etmeye hazır olduğunu açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.