Son dönemde yeni bir parti kuracağına dair haberlerle gündemden düşmeyen eski başbakan yardımcısı ve ekonomiden sorumlu devlet bakanı olan Ali Babacan, Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı.
Babacan, Karar gazetesine verdiği röportajında ilk defa bir parti kuracağına dair ortaya çıkan haberleri kamuoyuna doğrulayarak bu yılın sonuna yeni partinin tüzel kişiliğini oluşturmayı amaçladıklarını açıkladı.
Ali Babacan, yeni partinin kurulması sürecinde gençlerle de görüştüklerini söyleyerek gazetecilerin 'Susamam' şarkısıyla ilgili sorusuna, "Çok güzel hazırlanmış. Sorunlar ve kaygılar gayet güzel işleniyor. Harekete geçilmezse, bir şey yapılmazsa, susulursa olacaklardan herkesin sorumlu olduğu vurgulanıyor. Etkilendim doğrusu. Biz de susmadık. Susamadık. Karar verdik ve çalışıyoruz" yanıtını verdi.
Ali Babacan, Temmuz ayında kaleme aldığı bir mektup ile Kurucular Kurulu'nda yer aldığı AKP'den istifa etmişti.
8 Temmuz itibarıyla 18 yıllık AKP üyeliğini sonlandırdığını açıklayan Ali Babacan, "aklen ve kalben ayrılık yaşadım" ifadesini kullanarak "Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna" ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti.
Ali Babacan tarih verdi: "Yıl bitmeden partiyi kuruyoruz"
Uzun bir süredir yeni parti kuracağına dair haberlerle Türkiye'nin gündeminden düşmeyen Ali Babacan, verdiği bir röportajda 2019 yılı bitmeden partinin kurulacağına dair sinyaller verdi.

- Yorumlar 0
Diğer Haberler




1/20
- 12:23 - İran Dışişleri Bakanı Zarif Türkiye'ye gelecek
- 12:23 - Öğrencilerden aşıyla insanlığa umut olan çifte mektup
- 12:23 - İran, Rusya'dan 2 milyon doz Sputnik V aşısı alacak
- 12:23 - Evlat nöbetine bir aile daha katıldı
- 12:08 - İzmir'de kumar oynayan 52 kişiye 343 bin lira ceza
- 11:48 - Ukrayna'da aşılama şubatta başlayacak
- 11:43 - Liselerinde kurulan stüdyodan EBA'ya içerik üretiyorlar
- 11:23 - Evlat nöbetindeki aileler siyasi partilerden destek bekliyor
- 11:23 - Nazi kampında 4 çocuğa ait isim künye künyesi bulundu
- 11:23 - Merapi Yanardağı'nda son 6 saatte 22 patlama
- 11:23 - Hollanda Dışişleri Bakanı: Türkiye ile ortaklığımız son derece önemli
- 11:23 - Kongre baskını, Trump'ın adını plazadan da sildiriyor
- 11:23 - Bingöllüler karın tadını doyasıya çıkarıyor
- 11:23 - 'Mozart' gemisinde yaşamını yitiren Azerbaycanlının cenazesi Bakü'ye getirildi
- 11:23 - İsrail güçleri Batı Şeria'da bir camiyi yıktı
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 - 2020 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 876 99 76
Tel : 0533 876 99 76
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.