• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Lefkoşa 11 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 11 °C

Aktuğ: Lapta Belediyesi'nin halktan gizlenen borçları var!

"Lapta Belediyesi'ni bir marka haline getireceğiz"
Aktuğ: Lapta Belediyesi'nin halktan gizlenen borçları var!

Lapta Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mustafa Aktuğ, Lapta Belediyesi'nin şuanda sosyal güvenlik kurumlarına, Vergi Dairesi’ne ve KIB-TEK’e toplam 15 milyon lira civarında borcu olduğunu açıkladı

Vadelendirilmiş veya vadelendirilmeye çalışılan bu borçların, devlet katkı payından kesildiğini işaret eden Aktuğ, devlet katkısının yaklaşık 4’te 3’ünün bu borçlara kesildiğini kaydetti. 

Aktuğ, halbuki katkı payının esas amacının belediye personelinin maaş ve özlük haklarının garantiye alınması olduğunu vurguladı. 

Aktuğ, belediyenin ayrıca bankalara ve esnafa da borçları olduğunu, yargıda devam eden davalardan doğacak olan borçların da göz önünde tutulması gerektiğini kaydetti. 

Sonuçlanan ve karara kalan bir davadan, belediyenin ödemesi gereken 3 milyon liralık bir tazminatın ortaya çıktığını da açıklayan Aktuğ, avukatları aracılığıyla Lapta Belediye Başkanlığı’ndan yasa gereği tüm borçları ile ilgili rapor talep ettiklerini, fakat ciddiyetten uzak ve gerçekleri yansıtmayan bir raporun kendilerine iletildiğini de kamuoyuna açıkladı. 

 “Önce kadro şişirilmiş, sonra en kolay yol çalışanın maaş ve sosyal haklarından tasarruf olarak görülmüş, maaş ödemeleri ve sigorta, ihtiyat sandığı primleri ihmal edilerek, öngörüsüz ve günübirlik çözümlerle vergi ve KIB-TEK ödemeleri merkezi yönetime yıkılmaya çalışılmıştır ve çalışılmaktadır” şeklinde konuşan Aktuğ, şimdilerde ise tümünün inkar edildiğini ve tam tersi bir başarı hikayesi gibi sunulduğunu söyledi. 

"Kuşkusuz tüm bu durumlar belediye için ağır bir yüktür" diyen Aktuğ, doğru projelerle bu sorunların üstesinden gelebileceklerine dikkat çekti.

“Doğru yönetimle gereken tasarruf sağlanabilir”

Doğru organizasyon, doğru projeler ve doğru harcamalarla gereken tasarrufun sağlanabileceğini belirten Aktuğ, doğru mali yapılandırmayla personeli ve vatandaşı rencide etmeden borçların ödenebileceğini, alınan her kuruş verginin karşılığının kaliteli hizmet olarak geri dönebileceğini anlattı.

Ekibiyle birlikte, 4 yıllık hizmet sürelerinin ilk 2 yılında borç disiplininin sağlanması, öz kaynakların artırılması ve gelir getirici yatırımların yapılmasını planladıklarını ifade eden Aktuğ, projeleriyle bu yapıyı sağladıktan sonra çağdaş belediyeciliğin gereği olan projelerini de gerçekleştirecek ve belediyeyi bir marka haline getireceklerini söyledi.

Personelin kesinlikle belediyeye yük olmadığını savunan Aktuğ, Lapta Belediyesi’nin çok geniş bir coğrafyaya hizmet sunduğunu ve az miktarda personel ile düzgün hizmetin verilemeyeceğini belirtti.

Belediyenin personel sayısının fazla olmadığının sadece doğru organize edilmemesinin sorun olduğunu düşündüğünü söyleyen Aktuğ, personelden daha verimli yararlanılabileceğine dikkat çekti.

Aktuğ, doğru organizasyon şeması ve yerleşkelerin oluşturulmasıyla personelden daha çok verim almanın olanak dahilinde olduğuna dikkat çekti.

Sağlıklı, sürdürülebilir, şeffaf ve adil bir mali yapı oluşturmak için kendilerine bir yol haritası oluşturduklarını belirten Aktuğ, bunu uygulayarak önce mali yeterliliği sağlayacak, ardından da çağdaş sosyal belediyeciliğin gereği olan diğer projelere halkla birlikte karar vereceklerini ifade etti.

 

Kaynak: Evrenselgazete
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.