• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Lefkoşa 12 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • İskele 11 °C
  • Güzelyurt 11 °C
  • Lefke 12 °C

'Acil bebek 1'e hemşirelerden anne şefkati

Vücudundaki ağır yanıklar nedeniyle tedavi için getirildiği Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde annesinin terk ettiği 16 aylık kız bebeğe hemşireler "anne" şefkatiyle bakıyor.
'Acil bebek 1'e hemşirelerden anne şefkati

Yaşadığı evde çıkan yangında yaralandığı tahmin edilen bebek, yaklaşık bir ay önce vücudunun yüzde 30'unda oluşan ikinci ve üçüncü derece yanıklarının tedavisi için başka bir hastaneden ambulansla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edildi.

Hastaneye getirildiğinde yanında bir yakını olmayan Faslı bebeğe Yanık Merkezi'nde tedavi uygulanmaya başlandı.

Bir aydır ailesinden haber alınamıyor

İki gün sonra ise kendi de yaralı olan annesi hastaneye geldi. Çocuğunun yanında 2 gün kalan anne, irtibat bilgisi bırakmadan hastaneden ayrıldı.

Hastanede tedavisi süren ve yakınlarından yaklaşık bir aydır haber alınamayan bebeğin terk edildiği düşünülüyor.

Adı hastane kayıtlarına "Acil bebek 1" diye geçti

Annesinin hastanede kaldığı süreçte "Galya" diye seslendiği ancak henüz kimlik bilgilerine ulaşılamadığı için hastane kayıtlarına ismi "Acil bebek 1" diye geçen kız çocuğuna Yanık Merkezi'nin hemşireleri bakıyor.

"Kendi evlatları" gibi gördükleri Faslı bebeğe anne şefkatiyle yaklaşan hemşireler, beslenme ve temizlik ihtiyacını karşılıyor, onu ayaklarında sallayarak uyutuyor.

Her gün dönüşümlü olarak bakımını yaptıkları bebeğin oyun arkadaşı da olan hemşireler, hem yaralarını iyileştirmek hem de ona yalnızlığını hissettirmemek için üstün çaba sarf ediyor.

Bebeğin öyküsünü ve tedavi sürecini anlatan Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Mustafa Turan, tedavisi süren bebeğin iyileşmeyen yaralarına "deri grefti" olarak adlandırılan "deri yaması işlemi" uygulayacaklarını, iyileştikten sonra da ailesini arama çalışmalarının süreceğini ifade etti.

"Servisin maskotu oldu"

Prof. Dr. Turan, "Çocuk, servisin çok sevilen bir maskotu oldu. Bütün hemşireler, arkadaşlarımız çok iyi bakıyorlar. İsminin 'Galya' olduğunu daha sonra duyduk. Her zaman bizim başımızın üzerindedir. Tedavilerini devam ettiriyoruz" dedi.

Hastanelerde terk edilme olaylarının yaşanabildiğini ancak bir çocuğun bu kadar uzun süre bırakılması durumuyla daha önce karşılaşmadığını ifade eden Turan, "İnşallah ulaşırız aileye. Ulaşılamazsa devletimizin de gerekeni yapacağını düşünüyoruz. İyileştikten sonra sosyal hizmetler devreye girecek" diye konuştu.

Bebeğin yaklaşık 15 gün daha tedaviye ihtiyacı olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:

"İleri yamaları yapacağız. Eklemlerinde ağır derin yanıkları var, kozmetik olarak da sonraki hayatında ağır iz kalmaması, sakat kalmaması için oraları da tam iyileştirme sürecine girdik. Ölümcül bir aşamadaydı, o kriz dönemlerini aştık. Kötü günler geride kaldı. Şimdi kozmetik olarak, daha az hasar alması için gerekli ameliyatları yapacağız."

"İyileşse de kalsın istiyoruz"

Hemşire Yasemin Balkan kötü yanıklarla hastaneye getirilen bebeği ilk gördüğünde durumuna çok üzüldüğünü söyledi. İlk başta biraz zorlandıklarını, bebeğin de korktuğunu ama zamanla birbirlerine alıştıklarını anlatan Balkan, artık sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Yasemin Balkan, bebeğin "kendi çocukları" gibi olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Kimse bırakmak istemiyor. İyileşse de kalsın istiyoruz. Herkes evine götürmek istiyor. Bırakmak istemiyoruz. Umarım gerçekten iyi bakılacağı bir yere gider. Biz o konuda telaşlıyız çünkü. Bir de o kadar sahiplendiğimiz için herkes iyi bakılsın istiyor. İnşallah iyi insanların yanında olur. 'Bizim baktığımız gibi bakılır mı, iyi olur mu?' diye düşünüyoruz her zaman."

TRT

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.