• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Lefkoşa 23 °C
  • Girne 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • İskele 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • Lefke 23 °C

7. KKTC Engelsiz Bilişim Günleri başladı

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik iki Gün sürecek.
7. KKTC Engelsiz  Bilişim Günleri başladı

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik iki Gün sürecek.Etkinliğin açılışında konuşan Başbakan Ersin Tatar, engelli vatandaşlar için yapılan her türlü çalışmalara destek olduklarını söyledi.Tatar, KKTC’de devletin insanlara hizmet ederken engelli insanların hayatlarının kolaylaştırılması, uygar ve medeni ülkelerde olduğu gibi tüm hassasiyetleri gerekli düzenlemelerle devletin imkanları zorlanarak yapılması için gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını dile getirdi.

Tatar, engelli vatandaşlara eşitlik temelinde sahip çıkmak için insan odaklı yaşamda çalışmalara devam edildiğini kaydetti.Engelli yaşama herkesin aday olduğunu söyleyen Tatar, “Kimisi doğuştan, kimisi geçirdiği kazadan sonra engelli olur. Bu stresli hayatta yarın sabah ne olacağımızı bilemeyiz. Biz de bu işlere adayız” ifadelerini kullandı.

Devletin sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Tatar, teknolojinin, iletişimin ve her türlü bilginin engelli vatandaşlara nasıl ulaştırılabileceği konusunda gerekli desteğin verileceğini kaydetti.

Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu Başkanı Günay Kibrit de, Koordinasyon Kurulu’nun birincil misyonunun ülkede yaşayan engellilerin devletle olan bağlar arasına köprü kurarak, yasa, tüzük ve yönetmenliklerin koordinesini sağlamak olduğunu kaydetti.Engellilerin toplumun içerisinde engelsiz ve eşitlikçi bir yaşam sunabilmesi mücadelesini veren kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Kibrit, bilişimle engellerin çok kolay aşılabildiğini söyledi.

Teknolojik uygulamaların artık ülkede de kullanılmasını isteyen Kibrit, üniversitelere ve üniversitedeki hocalara çok büyük görev düştüğünü söyledi.YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, üniversiteleri toplum üzerindeki önemine vurgu yaparak, eğitimin toplumu dönüştürerek fayda sağladığını kaydetti.Engelli kişilerin sosyal hayatlarını iyileştirip, eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak iletişimlerini kolaylaştırmak adına ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.7’inci KKTC Engelsiz Bilişim Günleri, Başbakanlık Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Engelsiz Bilişim Platformu ve Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Sivil toplum örgütleri, ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarla üniversitelerin katılımıyla dört farklı panel ve özel eğitimde kodlama eğitimi şeklinde gerçekleşiyor.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.