• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Mağusa 26 °C
  • İskele 26 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • Lefke 26 °C

44. Dönem Asteğmen ve Çavuş Celbi yemin etti

44’üncü Dönem Asteğmen ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı. Ardından şanlı Türk Sancağı tanıtıldı.
44. Dönem Asteğmen ve Çavuş Celbi yemin etti


44. Dönem Asteğmen ve Çavuş Celbi yemin etti

44’üncü Dönem Asteğmen ve Çavuş Celbi Ant İçme Töreni gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.

Ardından şanlı Türk Sancağı tanıtıldı.

Törende celp adına bir konuşma yapan Asteğmen Berhan Celme, beş hafta önce Gülseren Kışlası’nda birliklerine katılarak, eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını ifade etti. “Bayrak vatan ve sancağımızın koruyucu olacağımıza ettiğimiz yemine hayatımız boyuna uyacağız” diyen Celme, ne mutlu Türküm diyene diyerek konuşmasını tamamladı.

Törende daha sonra Çavuş Avni Yusuf Çiftçioğlu “ Vatan Aşkı Kıbrıs” isimli şiiri okudu. Yaş kütüklerine dönem plaketlerinin çakılmasıyla devam eden törende, başarılı personele ödülleri de taktim edildi.

Törende konuşan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığının ve bütünlüğünün devam etmesi, Kıbrıs Türk halkının güven içinde yaşaması için genç mücahitlerin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nda vatani görevlerini layıkıyla yerine getireceklerine inanç belirtti.


44. Dönem Asteğmen ve Çavuş Celbi yemin etti

Törene katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaptığı konuşmasında, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kıbrıs Türk halkının barış ve huzurunun koruması ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güvenliğinin teminatı olduğunu söyledi.
Kıbrıs Türk Halkı’nın adada yıllarca varoluş mücadelesi verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı, Mustafa Kemal Atatürk’ün başarılarının halka güç verdiğini ifade etti.

EOKA terör örgütüne karşı Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurulduğunu belirten Tatar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurulmasıyla da vatan savunmasının sağlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, genç mücahitlere seslenerek, “Güvenlik Kuvvetleri’nin birer askeri oldunuz, bu bir şereftir bu anlamlı günde sizi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasında Kıbrıs sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, bütün dünyanın adada iki ayrı eşit halk olduğunu bildiğini, Kıbrıs Türk Halkının tüm dünya tarafından tanınma noktasına geleceğine inanç belirtti.

Anavatan Türkiye’nin verdiği desteğin unutulmaması gerektiğini ifade eden Tatar, konuşmasının sonunda ailelere seslenerek vatana hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür etti.

Tören, mücahitler marşının okunmasının ardından, resmi geçitle sona erdi.


44. Dönem Asteğmen ve Çavuş Celbi yemin etti

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.