• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • Lefkoşa 11 °C
  • Girne 14 °C
  • Mağusa 10 °C
  • İskele 10 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • Lefke 11 °C

4. Türksat Model Uydu Yarışması sonuçlandı

Türksat ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Model Uydu Yarışması'nda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Grizu-263 takımı birinci oldu.
4. Türksat Model Uydu Yarışması sonuçlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türksat Gölbaşı Yerleşkesi'nde düzenlenen ödül töreninde, öğrencilerin yarışmaya yıllar içinde ilgilerinin artmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu tür yarışmalarla öğrencilerde fardındalık yaratmak ve deneyim yaşatmak istediklerini vurgulayan Sayan, "Öğrencilerimiz arasında artan bu farkındalıkda en büyük paylardan biri de 2 yıldır teknolojiyi ve öğrencileri çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarla buluşturan TEKNOFEST etkinliğidir." dedi.

Sayan, model uydu yarışmasıyla öğrencilere, gerçek bir uydu deneyimi yaşatmak, okulda gördükleri teorik bilgiyi pratikle buluşturmak, disiplinleri bir araya getirmek ve takım ruhunu aşılamayı hedeflediklerini vurguladı.

Başarılı olan öğrencileri bakanlık kurumlarında görmek istediklerini aktaran Sayan, "Burada bulunan öğrencilerimizden yarışma sürecindeki yaşadıkları tecrübeleri, tespit ettikleri aksaklıkları ve 'daha iyi bir yarışma nasıl olur' sorusuna cevap arayan bir mektup kalem almalarını istiyorum." diye konuştu.

Türksat Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek de yarışmanın Türkiye'nin hedefleri ve vizyonunu ortaya koyan bir etkinlik olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Sayan, yarışmada birinci olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden Grizu-263 takımına, Yüksek, ikinciliği kazanan İstanbul Teknik üniversitesinden Apis 8a takımına, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen de üçüncü olan Fırat Üniversitesinden uvcsat takımına plaket verdi.

Grizu-263 Uzay Takımı'nın birincilik gururu

"4. Türksat Model Uydu Yarışması"nda birinciliği elde eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Grizu-263 Uzay Takımı'nın danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, daha büyük hayallerle yollarına devam edeceklerini belirtti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, TEKNOFEST kapsamında Türksat tarafından düzenlenen yarışmaya katılan BEÜ Grizu-263 Uzay Takımı'nın, 95 takım arasında Türkiye birincisi olduğu anımsatıldı.

Geçen yıl haziran ayında NASA sponsorluğunda düzenlenen Cansat Competition Model Uydu Yarışması'nda ABD'de dünya ikincisi olan uzay takımının, Ankara'da düzenlenen model uydu yarışmasında "Ön Tasarım ve Kritik Tasarım" puanlamasında 100 üzerinden 100 puan alarak finallere kaldığı, finallerde uçuş görevlerini eksiksiz tamamlayarak Türkiye birincisi olduğu ifade edildi.

Uzay takımının ödülünü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek TEKNOFEST ödül töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alacağı bildirildi.

"Ülkemizi ve üniversitemizi heyecanlandırmaya devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen takım danışmanı Prof. Dr. Bülent Ekmekçi, hayal ettiklerine ulaşmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek "Artık daha büyük hayallerle yolumuza devam ediyoruz. Eminiz ki o büyük hayallerle gerçekler arasında bir yol var. Ülkemizi ve üniversitemizi heyecanlandırmaya devam edeceğiz. Basit olduk, berrak olduk, çalıştık ve kazandık." ifadelerini kullandı.

Takım kaptanlarından Muzaffer Duysal da ABD'de elde ettikleri başarının ardından çalışmaya ara vermeden devam ettiklerini aktararak, yeni başarının verdiği motivasyonla ekip olarak çalışmaları sürdüreceklerini vurguladı.

Takım kaptanlarından Çağla Aytaç Dursun da elde ettikleri başarı için 7 ay boyunca çalıştıklarının kaydetti. 

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.