• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

2.Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nın tanıtım kokteyli yapıldı

‘2.Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nın tanıtım kokteyli bu akşam Palm Beach Hotel’de yapıldı.
2.Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nın tanıtım kokteyli yapıldı

‘2.Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nın tanıtım kokteyli bu akşam Palm Beach Hotel’de yapıldı.

Gazimağusa Belediyesi ve Mağusa Kültür Derneği’nin, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlediği2.Liselerarası Ses BuluşmasıYarışması finale kalmaya hak kazanan gençlerin de katılımıyla düzenlenen kokteyl ile tanıtıldı.

27.Uluslararası Gazimağusa Çocuk ve Gençlik Festivali kapsamında gerçekleştirilen 2.Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nda ön elemeyi geçerek ilk 10 finalist arasına giren gençler ‘O Ses Türkiye’ yarışmasının önemli isimlerinden Tarık Sezer ve orkestrası eşliğinde 15 Mart’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda final için yarışacak.

2.Liselerarası Ses Buluşması Yarışması’nda çıkarılan albümün tüm geliri ise SOS Çocuk Köyü’ne bağışlanacak.

Palm Beach Hotel’de gerçekleştirilen tanıtım gecesi, Ülkemiz sanatçılarından Candan Doğu ve Soyhan Bilgeer’in sunduğu müzik dinletisiyle başladı ardından konuşmalara yer verildi.

Mağusa Kültür Derneği Başkanı Dudu Cumaoğulları gecede yaptığı konışmada, dernek olarak 3 kuşaktır birlikte hareket edip ve güzel işler başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bir sivil toplum örgütü olarak yürüttükleri çalışmalar sayesinde toplum yararına güzel işler başarmaktan ayrıca mutlu olduklarını kaydetti.

S.O.S Çocuk Köyünün sinevizyon gösterisinin ardından S.O.S Çocuk Köyü Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter kısa bir konuşma yaparak, gençlerin çocuklar için güzel şeyler ortaya koymasının mutluluk verici bir davranış olduğunu söyleyerek, bunun büyük anlam taşıdığını belirtti.

Geceye katılan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, yarışmaya katılan gençlerin ülkenin sanat ışıkları olacağını belirterek, duyguların şarkılara, şarkıların da geleceğe taşındığını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu ülkede sivil toplum örgütlerinin dokunuşlarının büyük önem taşıdığını dile getirerek, Mağusa Kültür Derneği’nin çok güzel faaliyetler yapmakta olduğunu kaydetti ve bu sayede ülkenin gelişip dünyayla buluşmasına, sanatçı kimliklerinin ortaya çıkmasına olanak sağladığını ve bu yönde devletin de elinden gelen desteği vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

Gecede daha sonra karşılıklı teşekkür plaketleri takdim edildi ve yarışmada finale kalmaya hak kazanan 10 finalist şarkılarını seslendirdi ayrıca CD satışa sunuldu.

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.