• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Lefkoşa 26 °C
  • Girne 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • İskele 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • Lefke 26 °C

1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Pandemi sosyal destek başvuru şartları...

1000 TL sosyal yardım başvuruları başladı. Başvuru şartları neler? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak 3. faz 1000’er lira nakdi destek ödemeleri için başvurular başladı. E- Devlet 1000 TL yardım başvurusu…
1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? Pandemi sosyal destek başvuru şartları...

İlk desteğin, düzenli sosyal yardım alan 2 milyon 111 bin haneye 1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında yapıldığını anımsatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şunları söyledi: 

"Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlarımızı desteklemek için oluşturduğumuz Sosyal Destek Programımız 3 fazdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz 2,3 milyon haneye Faz 2 kapsamında 1000 TL nakdi yardım yapıyoruz." 

1000 TL yardım için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak 

3. Faz 1000’er TL ödemeleri için başvuruların e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağını da belirten Bakan Selçuk, şu ifadeleri kullandı: 

"Faz 3 kapsamındaki ödemeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılırsa, bunu tek başvuru olarak değerlendireceğiz."

Bakan Selçuk, 3. Faz kapsamındaki ödemelere ilişkin tarihleri ayrıca açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

1000 TL sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır?

E-Devletten yapılan duyuruda “Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.

3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön BaşvuruFormu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.” denildi.

1000 TL sosyal yardım başvurusunda bulunmak isteyenler  “https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu” linki üzerinden başvurularını yapabilecek.

Başvurular TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak

E-Devlet üzerinden yapılan duyuruda başvuruların  başvuru sahibinin TC kimlik numarasının son rakamına  göre alınacağı belirtildi.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

günlerinde başvuruları alınacak.

Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

TRT

Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.