• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • Lefkoşa 15 °C
  • Girne 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • İskele 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • Lefke 15 °C

10. Uluslararası Karikatür ve Mizah Şenliği Yarışması 2021 seçici kurul tanıtıldı

Girne Belediyesi 20. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası Karikatür Ve Mizah Şenliği Yarışması Jüri’si bugün 01 Eylül 2021 Çarşamba günü Grand Pasha Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı Önceki yıllarda, d
10. Uluslararası Karikatür ve Mizah Şenliği Yarışması 2021 seçici kurul tanıtıldı


10. Uluslararası Karikatür ve Mizah Şenliği Yarışması 2021 seçici kurul tanıtıldı

Girne Belediyesi 20. Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında düzenlenen 10. Uluslararası Karikatür Ve Mizah Şenliği Yarışması Jüri’si bugün 01 Eylül 2021 Çarşamba günü Grand Pasha Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı

Önceki yıllarda, dünyanın farklı ülkelerinden karikatür camiasının önemli isimlerinin jüri olarak yer aldığı yarışmada, bu yıl eserler, Türkiye Cumhuriyeti’nden, ünlü karikatür sanatçıları Öznur Kalender ve Kübra Deligöz, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği üyeleri Serhan Gazioğlu, Hüseyin Çakmak Musa Kayra ve Selen Selışık tarafından değerlendirilecek.

Girne Belediye Başkanı ve Seçici Kurul Başkanı Nidai Güngördü basın toplantısında yaptığı konuşmada, Covid-19 salgınının dünya genelinde, ekonomiden kültür sanata birçok alanda olumsuzluk ve değişimler yarattığını anımsatarak, bu nedenle yarışma jürisine bu yıl sadece Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’den katılım olacağını dile getirdi.

“40 Ülkeden, 157 Çizer, 432 ESER”

Güngördü, yarışmanın, dünya karikatür camiası içinde önemli yere sahip bir marka haline geldiğine dikkat çekerek, yarışmaya Covid 19 salgınına rağmen bu yıl, 40 ülkeden, 157 çizerin 432 eserle katıldığını kaydetti. Türkiye ve KKTC’den Uluslararası jüri üyelerinin 1-4 Eylül tarihlerinde değerlendirme yapacağını belirten Güngördü, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ile Belediyenin Kültür Sanat Biriminin, yarışma için yılda yaklaşık 40 toplantı gerçekleştirdiğini anımsatan Güngördü, yarışma eserlerinin yer aldığı albümlerin 100 değişik ülkeye gönderildiğine dikkat çekti.

Bugün, gelişmemiş ülkelerde insanların hala daha aşıya ulaşmakta zorluk çektiğini dünyanın birçok yerinde savaşlar olduğunu anımsatan Güngördü, 1 Eylül Dünya Barış Gününde, tüm dünyaya sevgi, hoşgörü ve savaştan uzak barış dolu, tüm insanlığın dünyanın olanaklarından eşit olarak yararlanacağı günler diledi.

Güngördü, hafta içinde gerçekleşecek toplantıyla, 20’inci Uluslararası Zeytin Festivali’nin fiziki olarak yapılıp yapılamayacağına karar verileceğini ve bunun kamuoyuna duyurulacağını da söyledi.

Güngördü, konuşmasının sonunda, dün yaşamını kaybeden Tiyatro Sanatçısı Ferhan Şensoy ve Girne Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğunun gelişmesine önemli katkıları olan sanatçı İnci Çayırlı’ ya da rahmet diledi.

Yarışmanın Uluslararası Jüri üyelerinden Hüseyin Çakmak, Geçmiş yılarda yarışma jürisinde, dünyanın dört bir yanından ünlü karikatür sanatçılarının yer aldığını anımsatan Çakmak, bu yıl jüride Türkiye’den 2 önemli sanatçının jüride yer alacağını kaydetti ve organizasyonun gerçekleşmesine, devamlılığına katkı koyan herkese teşekkür etti.
Seçici kurul üyesi Serhan Gazioğlu, yarışmanın, ülke kültür sanatı ve karikatürünün dünyaya tanıtılması, ülke sanatçılarının uluslararası sanatçılarla bir araya gelmesine, mizah anlayışları arasındaki farklara rağmen, karikatürün birleştirici gücüyle işbirliği yapmasına katkıda bulunması nedeniyle büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yarışmanın seçici kurulunda yer alan Türkiye’nin karikatür sanatçılarından Öznur Kalender, karikatür sanatında 54’üncü yılını tamamladığını dile getirerek, dünya karikatür camiasında yer eden profesyonel ve özenli bir yarışmaya hayat veren Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneğini kutladı. Bu yarışmada jüri üyesi olarak yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Kalender, dün yaşamını kaybeden ünlü tiyatro sanatçısı Ferhan Şensoy’a rahmet diledi.

Yarışmanın Türkiye’den gelen bir diğer seçici kurul üyesi olan Kübra Deligöz, yarışmayı düzenleyen Girne Belediyesi’ni kutlayarak, organizasyonda jüri olarak yer almaktan onur duyduğunu ifade etti.

Girne Belediyesi Sanat Yönetmeni ve seçici kurul üyesi Derman Atik, Girne Belediyesi’nin ülke kültür sanatının yaşatılması ve geleceğe aktarılmasına büyük önem verdiğini belirterek, belediyenin yayını olan 25 kitap arasında karikatür albümlerinin yer almasının, karikatür sanatına ve yaşatılmasına verilen önemin göstergesi olduğuna vurgu yaptı.

Seçici kurul Üyesi Musa Kayra da, organizasyonun 10’uncu yıla ulaşmasından ve bu etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, barışın da simgesi olan, zeytin ana başlığında gerçekleşen yarışmanın, jüri tanıtımının Dünya Barış Gününe denk gelmesinin, ayrı bir anlam yarattığını söyledi.
Seçici Kurul Üyelerinden Selen Selışık, organizasyonu düzenleyen Girne Belediyesini kutlayarak, katkı koyan herkese teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 2013 Ada Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.